Estudiants de la Universitat de Wisconsin a Stout i de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears fan un curs per aprendre a maridar vins i aliments

Vuitena edició del curs a la UIB

Dies: dimecres, 16 de gener de 2008
Hora: 12.30 hores
Lloc: edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari

Professors i alumnes del curs seran a disposició dels mitjans de comunicació interessats.

Aquest dia els alumnes prepararan el dinar i el sopar amb aliments i vins espanyols.

29 estudiants de la Universitat de Wisconsin a Stout, als Estats Units d'Amèrica, i de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears participen aquests dies en un curs de maridatge que es duu a terme a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, al campus de la UIB.

La finalitat del curs és ensenyar als alumnes les tècniques per combinar vi i aliments de diferents regions del món, tenint en compte sabors, textures, ingredients i components presents al menjar i el vi. Els estudiants aprenen a identificar els plats problemàtics en relació amb el maridatge, diferents maneres de cuinar i la interrelació d'aquestes amb els vins, parlen de varietats de raïms i de la manera com poden combinar-les amb els aliments. Alhora, aprenen a planificar menús, preparar plats i tastar vins en un restaurant o menjador de categoria.

Tres professors experts en maridatge imparteixen aquest curs: Peter D'Souza per part de la Universitat de Wisconsin a Stout, i Bartomeu Hernández, professor de restauració, i Juan Carlos Azanza, professor de cuina de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

El curs és fruit d'un conveni de col·laboració entre la Universitat de Wisconsin a Stout i l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, amb la col·laboració de la cadena Sol Meliá.

Documents relacionats

Data de publicació: 16/01/2008