Estudiants de la UIB contra els plàstics d'un sol ús

«El quefer del cafè», de Maria Estelrich, ha rebut el primer premi del concurs Game Changers de la Fundació Save the Med i Fundació Occident per a projectes que detinguin el consum excessiu i la sobreproducció de plàstics d’un sol ús  

Maria Estelrich vol eliminar la vaixella d’un sol ús a les cafeteries de la Universitat de les Illes Balears. La seva idea, plasmada al projecte «El quefer del cafè», és  oferir un sistema de tassons i carmanyoles per a les cafeteries del campus, per tal que tots els productes que s'ofereixen per endur vagin amb un sistema de compra i retorn d'envasos reutilitzables. Aquesta iniciativa ha aconseguit el primer premi del concurs Game Changers organitzat per la Fundació Save the Med i Fundació Occident per reconèixer aquelles idees dels estudiants de la UIB que contribueixin a detenir el consum excessiu i la sobreproducció de plàstics d'un sol ús. 

El lliurament dels premis ha tingut lloc avui al campus de la UIB amb la participació de la vicerectora d'Innovació i Transformació Digital de la UIB, Lorenza Carrasco; el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner; la responsable d’Educació de la Fundació Save the Med i membre del jurat, Anna Valls, i el director de la Fundació Save the Med, Jaime Bagur.

A l’acte han assistit els estudiants de la UIB que han presentat projectes al concurs, així com part dels membres del jurat i la directora de l’Oficina de Transferència de la Recerca, Lorena Vela. El Premi Fundació Occident - UIB consisteix en 3.000 euros en metàl·lic i la participació en una expedició científica marina amb Save the Med, a més del suport de la UIB per fer realitat el seu projecte. El segon premi consisteix en la participació en l’expedició científica marina i el suport de la UIB per desenvolupar el projecte. A la resta de participants se’ls lliurarà un diploma acreditatiu.

«UIB a la tassa», segon premi

El segon premi ha recaigut en Maria Julieta Roca Ferrero, Esther Ivars Pérez i Juan Antonio Miras Ibáñez, pel projecte «UIB a la tassa». El seu objectiu és reduir els tassons d’un sol ús de les màquines de cafè, conscienciar sobre el problema potencial que tenen per a la salut i la quantitat de deixalles que se’n generen. La seva proposta és que, com es fa en altres països, les màquines expenedores permetin utilitzar tasses pròpies reutilitzables per no dispensar un got d'un sol ús cada vegada. A més, volen informar i incentivar la comunitat universitària a reduir els recipients per endur també a les cafeteries de la Universitat.

Data de publicació: 02/07/2024