Espectacle Lunáticas, d'Humor y Vida

La companyia de clown de teatre gestual i inclusió social (Equador) ens porta un espectacle dedicat a l’univers infinit de les dones de la mà de 9Circ Social Illes Balears

El proper dissabte 2 de juny a les 19 hores, el 9Circ Social Illes Balears, en col·laboració amb l’OCDS, presenta l’espectacle Lunáticas, de la corporació Humor y Vida, al Teatre Catalina Valls. 

Lunáticas és un espectacle de clown teatral que sorgeix de la necessitat de les mateixes actrius d'indagar en l'univers de les dones a través del clown. Per això varen investigar les diferents etapes, els estils, arquetips, referents històrics i culturals i, sobretot, la pròpia experiència de ser dones llatinoamericanes. Fruit d’aquesta investigació, va sorgir la intuïció que el camí a seguir eren les pròpies etapes, els propis somnis, dubtes, amors, pors, bloqueigs emocionals quotidians i vivències. Treballant des de l’honestedat de la pròpia vivència s’aprofundeix en l’univers de les dones, i es reflecteixen les situacions humanes que viuen diferents dones al món. 
 
Lunáticas és un espectacle dirigit a tots els públics. Per les temàtiques que s’hi aborden, és una obra especialment interessant per als treballadors socials, educadors, artistes i famílies. 
 
L’assistència és lliure i gratuïta. 

A més, el divendres dia 1 de juny a les 18.30 hores al Centre Cívic Flassaders es durà a terme la projecció del documental Re-vuelta a la mitad del mundo por una cultura de Paz i el posterior col·loqui amb la participació de: 
  • Patricia Galarza i Diana Cancino, directores i fundadores de la corporació Humor y Vida.
  • David Peralta, direcció de projectes de cooperació i sensibilització de 9Circ Social Illes Balears.
  • Carlos Espósito, direcció escènica social de 9Circ Social Illes Balears i Circ de les Cultures.
  • Sheila Núñez Martinez, ajudant d'edició del documental Re-vuelta a la mitad del mundo i cooperant de 9Circ en el projecte d'intervenció a Equador de la corporació Humor y Vida (2011).
Organització: 
 
  • 9Circ Social Illes Balears. 9Circ Social Illes Balears és una entitat dedicada a la difusió i el foment de les arts escèniques i la música de caràcter professional i social. Entenent el circ com a eina d'inclusió social, sensibilització, recreació i creixement personal, 9Circ Social Illes Balears fomenta projectes de cooperació al desenvolupament amb l’objectiu d’ensenyar, promoure i defensar activitats relacionades amb les arts escèniques i circenses.
  • Humor y Vida (Equador). El col·lectiu teatral de la corporació Humor y Vida ha realitzat un procés d'investigació i creació col·lectiva al voltant del teatre, el clown i el teatre experimental. Des de l'any 2008 manté una aliança amb l'organització Festival Circ de les Cultures (9Circ Social Illes Balears) i amb la companyia holandesa Theatre Embassy, amb la qual ha desenvolupat tres projectes de cooperació internacional a través de les arts escèniques per a persones desplaçades per la violència i comunitats al cordó fronterer de Colòmbia amb Equador: Re-vuelta a la mitad del mundo por una cultura de Paz (2008, 2010, 2011).

Data de l'esdeveniment: 02/06/2018

Data de publicació: 01/06/2018