Es constitueix el nou Consell Social de la UIB

El senyor Bartomeu Llinàs en serà el president 

Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte de constitució del nou Consell Social de la UIB, en què han pres possessió els nous membres de l’organisme, el nomenament dels quals va ser aprovat pel Govern de les Illes Balears el dia 20 de desembre. D’aquesta manera, el senyor Bartomeu Llinàs es converteix en el nou president del Consell Social de la UIB i substitueix en el càrrec la senyora Francesca Mas.

El senyor Llinàs és mestre i llicenciat en Filosofia, Lletres i Història General, ha fet els cursos de doctorat i té la llicència de suficiència investigadora. En la carrera professional, ha exercit càrrecs de direcció general a la Direcció Provincial d’Educació, a la Conselleria d’Educació i Cultura i a Presidència. També va ser conseller d’Educació i Cultura i inspector d’educació. Ha col·laborat amb la UIB en programes com el Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) i actualment és el vicepresident del Cercle d’Economia de Mallorca.

Membres del Consell Social de la UIB

El Govern també ha aprovat el nomenament dels membres següents d’aquest organisme per un període de quatre anys:

 • La senyora Mercè Borràs Dalmau, a proposta de la conselleria competent en matèria d’universitat.
 • El senyor Ignasi Palmer Forés, el senyor Francesc Jesús Fiol Amengual, i la senyora Mercedes Vacas Guerrero, designats pel Parlament.
 • La senyora Kathrine Susan Wenham Coks, designada pel Consell Insular de Formentera.
 • El senyor Ismael Pelegrí Pons, designat pel Consell Insular de Menorca.
 • El senyor Joan Llobera Cànaves, designat pel Consell Insular de Mallorca.
 • La senyora Eva Cerdeiriña Outeiral (CCOO) i el senyor Sebastián Lora Sánchez (UGT), designats per les organitzacions sindicals amb un nombre més elevat de representants a les darreres eleccions a les Illes Balears.
 • El senyor Gabriel Caldentey Ramos (STEI-i), designat per l’organització sindical més representativa en l’àmbit de l’ensenyament.
 • La senyora Carme Planas i Palou (CAEB), designada per l’associació empresarial més representativa de les Illes Balears.
 • El senyor Jordi Mora Vallbona, designat per les organitzacions més representatives de les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears (PIMEB).
 • El senyor Rubén Adrián Pastor, designat per les cambres oficials de comerç, indústria i navegació.
 • El senyor Jaume Ribas Seguí (titular) i la senyora Francisca Niell Llabrés (suplent), designats per l’Ajuntament de Palma.

A la cerimònia, hi han estat presents els nous membres nomenats pel Consell de Govern de les Illes Balears mitjançant el Decret 97/2019, de 20 de desembre, a proposta de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears.

Hi han intervingut el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la presidenta que deixa el Consell Social, senyora Francesca Mas; el nou president del Consell Social, senyor Bartomeu Llinàs; i el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, doctor Martí March.

També hi han estat presents els membres del nou Consell Social, els membres del que surt, els membres del Consell de Direcció de la UIB, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, senyora Agustina Vilaret; el director general de Política Universitària i Recerca, senyor Josep Lluís Pons; la Síndica de Greuges de la UIB, doctora Maria Antònia Manassero; els degans i directors d'escola, els directors de departaments i els directors d'instituts universitaris de recerca, entre altres representants de la comunitat universitària als diferents òrgans de govern. 

Data de publicació: 22/01/2020