Entrevista a Aura Lolita Chávez Ixcaqui: «La defensa feminista del cos i del territori arreu del món»

Lolita és internacionalment reconeguda per la seva defensa dels drets de les dones, del territori i dels recursos naturals. 

Dia i hora: 24 d’octubre a les 13 hores
Lloc: sala de graus de l'edifici Ramon Llull 

En el marc de la campanya Juntes ens Protegim, us convidam a l’entrevista a una de les defensores més reconegudes arreu del món, la defensora Aura Lolita Chávez Ixcaqui.  L’entrevista serà conduïda per les periodistes Marga Vives i Mar Ferragut, periodista del Diario de Mallorca
 
Lolita Chávez forma part del Consell de Pobles K'iche' (CPK) per a la defensa de la vida, la mare naturalesa, la terra i el territori, i també de la Iniciativa Mesoamericana de les Dones Defensores de Drets Humans. De fet, actualment, a través del Programa basc de protecció temporal de defensors i defensores de drets humans, la defensora es troba al País Basc per les amenaces de mort rebudes per la seva tasca.

El Consell de Pobles K'iche' (CPK) és una organització que agrupa 87 comunitats i autoritats tradicionals per impulsar processos de consulta popular, diàleg i accions col·lectives davant l'amenaçadora expansió de megaprojectes miners, hidroelèctrics i d’agroindústria al seu territori.
 

Aprofitant la visita de la reconeguda activista Lolita Chávez, presentarem una exposició itinerant, Defensant les dones defensores de drets, amb il·lustracions de l'artista local Margalida Vinyes. A l’acte hi participaran el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló, i el director general de Cooperació, Antoni Servera. 

Data de l'esdeveniment: 24/10/2018

Data de publicació: 19/10/2018