Els versos i les gloses preparen la UIB per a les festivitats de Sant Antoni i Sant Sebastià

Dia: dilluns, 17 de gener de 2011
Hora: a partir de les 12 hores
Lloc: Son Lledó i edifici Ramon Llull del campus universitari,
i sala d’actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La Universitat de les Illes Balears es prepara per a les revetlles de Sant Antoni i Sant Sebastià amb Verba volant, un programa de dinamització cultural i artística que consta de tres actuacions que es duran a terme al campus i a Sa Riera, i que tindran la glosa i el vers com a protagonistes.

Verba volant acosta a la vida de la Universitat de les Illes Balears una tradició que reviu arreu de les Balears com és la de comentar l’actualitat en vers. La rapidesa de reflexos i el llançament verbal de dards enverinats prendran el campus i Sa Riera en forma de glosa. Aquest programa pretén acostar el públic a l’art de la paraula, amb narracions de tradició oral, diàlegs en vers improvisats o la representació d’un magnífic diàleg. Una bona oportunitat per preparar-se per a una setmana de revetlles.

Verba volant forma part del programa Dinamització al Campus, organitzat pel Servei d’Activitats Culturals de la UIB. Permet gaudir d’espectacles de petit format que defugen l’estretor de les aules o les sales d’actes i ocupen amb música i dansa els vestíbuls, els passadissos o els vials.

Programa d’activitats Verba volant:

- A les 12 hores, a la sala d’actes de Son Lledó, Mallorcanta, un recital de folklore mallorquí a càrrec de Josep Adrover.

- A les 13 hores, a la cafeteria de l’edifici Ramon Llull, combat de gloses. Felip Munar, Mateu Matas, «Xurí», Pere Joan Munar i Antònia Nicolau combatran amb paraules enginyoses i veloces, úniques eines de què disposen els glosadors.

- A les 19.30 hores, a la sala d’actes de Sa Riera, Miquel Àngel Llonovoy pronunciarà el monòleg L’indígena.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/01/2011

Data de publicació: 14/01/2011