Els responsables de la Xarxa EUROWEB de cooperació universitària amb els Balcans es reuneixen a la UIB

Els alumnes de l’Escola Politècnica Superior de la UIB poden fer estades en universitats de Bòsnia i Hercegovina, Macedònia, Sèrbia, Montenegro i Albània 

La Xarxa EUROWEB de cooperació entre les universitats de la Unió Europea i els països dels Balcans es reuneix a la Universitat de les Illes Balears els dies 11 i 12 d’abril.

L’objectiu d’aquesta trobada és reunir els responsables de les universitats que formen part d’aquesta xarxa per fer la selecció dels alumnes i professors que podran fer estades a les universitats participants en el marc d’aquest programa d’intercanvi durant el curs acadèmic 2013-14.

Gràcies a aquest programa els alumnes de l’Escola Politècnica Superior de la UIB poden fer estades a les universitats de Sarajevo, Mostar i Banja Luka, a Bòsnia i Hercegovina; Sants Ciril i Metodi de Skopje, a Macedònia; Niš i Belgrad, a Sèrbia; Mediterrània de Podgorica, a Montenegro; i Aleksander Xhuvani d’Elbasan, a Albània.

La Xarxa EUROWEB, liderada per la Universitat de Mälardalen (Suècia), és un consorci format per vuit universitats de països de l’oest dels Balcans i nou universitats de la Unió Europea, que finança la Comissió Europea dins el projecte ERASMUS Mundus Acció 2.

A través de l’intercanvi d’alumnes, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis se cerca reforçar els vincles entre les universitats participants, promoure l’intercanvi de coneixements, reforçar la capacitat de cooperació internacional  i preparar a llarg termini el reconeixement dels estudis entre les universitats de la UE i dels Balcans.  

Documents relacionats

Data de publicació: 11/04/2013