Els rectors i les rectores de les universitats de la Xarxa Vives s'han reunit per establir les línies d'actuació conjuntes

Els temes de debat han inclòs una reflexió sobre els nous programes de doctorat; la presentació del primer informe sobre l’impacte de les polítiques d’inclusió de la perspectiva de gènere a la docència i a la recerca a les universitats; l’aprovació del nou pla de política lingüística; una anàlisi comparativa sobre models de finançament de les universitats. També han acordat la decisió de la persona o persones que rebran la Medalla d’Honor d’aquest any.

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, format pels màxims responsables de les universitats dels territoris de parla catalana, s’ha reunit durant dos dies per establir el programa general d’actuació conjunta, i supervisar la gestió i realització de les diferents activitats. La reunió, que ha tingut lloc a l’Hotel Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages, Barcelona) ahir dijous i avui divendres, ha acollit un total de 16 rectors que s’han trobat per establir les línies conjuntes d’actuació al corredor mediterrani del coneixement.

A la reunió s’han tractat, entre altres temes, la reflexió sobre els nous programes de doctorat; la presentació del primer informe sobre l’impacte de les polítiques d’inclusió de la perspectiva de gènere a la docència i a la recerca a les universitats; l’aprovació del nou pla de política lingüística; una anàlisi comparativa sobre models de finançament de les universitats.

Així mateix, s’han acordat les candidatures a la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives 2017, que s’atorgaran a l’acte de cloenda del curs al mes de juliol a la Universitat d’Andorra, i la identitat de les quals no es coneixerà de forma pública fins unes setmanes abans del lliurament de la distinció.

El proper mes de març l’actual vicepresident III i rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, assumirà la presidència, d’acord amb el calendari rotatori de presidències semestrals de la institució. 

Data de publicació: 24/02/2017