«Els nens de Rússia» al Cinema d’Autor

Hi assistirà la muntadora, Núria Esquerra 

Dia: dijous 28 d’abril de 2022
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, Palma
Entrada de franc. Reservau la localitat a <sac@uib.cat> 

El cicle Cinema dAutor presenta la pel·lícula Els nens de Rússia, del director i guionista Jaime Camino. Organitza el cicle el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, a través del Servei dActivitats Culturals.

Els nens de Rússia és una pel·lícula documental que narra la història dels milers d’infants que varen ser evacuats com a refugiats a la Unió Soviètica per causa de la Guerra Civil espanyola, principalment des del País Basc. Aproximadament, foren 3.000 els qui foren acollits a la URSS. Gràcies als testimonis d’aquestes persones, el documental narra el que va passar durant aquests anys, contat en primera persona. El que va començar com un viatge temporal es va convertir en una estada llarga, ja que alguns d’ells no varen tornar fins passats vint anys.
 
Aquesta projecció es vincula al cicle Que Venen els Russos!, emmarcat en la proposta cultural Cultures del Món, que dinamitza el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB a través del Servei dActivitats Culturals.
 
Atès que es commemora que el cicle Cinema dAutor arriba a la quinzena edició, es dedica íntegrament a dones cineastes. Hi assistiran directores i professionals del cinema, que transmetran la seva visió del món, del cinema i de la vida. Són quinze anys dun cicle en el qual es presenten pel·lícules amb els directors, actors, muntadors i guionistes, que parlen de la seva feina, de les vivències personals en el treball i conten anècdotes de lobra, la qual cosa fa que l’espectador percebi el film des dun punt de vista propi i visqui l’experiència cinematogràfica duna altra manera. 

Data de l'esdeveniment: 28/04/2022

Data de publicació: 13/04/2022