Els grups de recerca, empreses i institucions es reuneixen a Forotec 2010 per establir sinergies i projectar línies d'investigació conjuntes

II Fòrum Tecnològic de les Illes Balears Forotec 2010

Acte d'inauguració:
Dia: dijous, 25 de novembre de 2010
Hora: 9.15 hores
Lloc: Auditori del ParcBIT,
edifici Son Espanyol, Palma

El II Fòrum Tecnològic de les Illes Balears Forotec 2010 reuneix els dies 25 i 26 de novembre els grups de recerca, empreses, clústers, centres de coneixement tecnològic, entitats i institucions de les Illes Balears i els socis del projecte europeu Toureg al ParcBIT amb l'objectiu de sumar esforços i projectar cooperacions en l'àmbit de la innovació i impulsar els clústers tecnològics. El Forotec 2010 és una iniciativa de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears.

La segona edició de Forotec vol fomentar el contacte entre les empreses de base tecnològica i els centres d'investigació per establir sinergies, i projectar línies conjuntes d'investigació, per mobilitzar el sector empresarial cap a la realització de projectes de recerca i desenvolupament tecnològic. També es vol incentivar el contacte entre els estudiants dels darrers cursos i les empreses i els centres de recerca, per mostrar-los les diverses opcions laborals i empresarials.

Els clústers, les institucions i els centres de recerca disposaran d'estands propis on donaran a conèixer la seva activitat. També s'organitzaran taules de treball sobre les problemàtiques concretes dels diferents sectors econòmics representats a Forotec 2010, sessions plenàries sobre temes d'interès comú i xerrades sobre les necessitats i els projectes concrets dels participants. Forotec 2010 també disposarà d'un espai per a emprenedors, en què es duran a terme tallers de redacció del currículum i de la carta de presentació, i de preparació de l'entrevista de treball, a càrrec del Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) de la UIB. També s'oferiran tallers d'habilitats socials i comunicatives i hi haurà disponible un servei d'assessorament per a la creació de noves empreses, a càrrec del programa RESET de la FUEIB.

El president del Govern de les Illes Balears, senyor Francesc Antich, la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, senyora Pilar Costa, el director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, senyor Pere Oliver, i la rectora de la Universitat de les Illes Balears, doctora Montserrat Casas, intervindran a l'acte d'inauguració del II Fòrum Tecnològic de les Illes Balears Forotec 2010. També hi assistirà el secretari general d'Universitats del Ministeri d'Educació, senyor Màrius Rubiralta.

Per facilitar la participació dels estudiants, l'organització posarà a la seva disposició un servei d'autobús de connexió entre el ParcBIT i la UIB, la dotació d'un crèdit de lliure configuració per l'assistència a deu hores d'activitats, i el sorteig d'un ordinador portàtil (notebook) entre els estudiants assistents.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/11/2010

Data de publicació: 24/11/2010