Els futurs advocats competeixen per adaptar-se als reptes d'un entorn globalitzat

Un equip d’estudiants de la Facultat de Dret competirà en el Moot Madrid 2015 -VII Competició Internacional d’Arbitratge i Dret Mercantil 

Un equip d'estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears competirà a partir de dilluns que ve, 22 d'abril en el Moot Madrid 2015 - VII Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil. L'equip, dirigit pel professor de Dret Mercantil Anselmo Martínez,  és format pels alumnes del Màster Universitari en Advocacia Marc Carayol i David Gómez, i pels de quart curs del grau de Dret Noelia Alonso, Teresa López, Juana Muñoz i Mateo Vilallonga.

El Moot Madrid, que enguany celebra la setena edició, és una prestigiosa competició internacional sobre arbitratge en la qual participen nombroses facultats de Dret espanyoles, europees i americanes. La Facultat de Dret de la UIB hi ha participat en edicions anteriors, i sempre ha aconseguit bons resultats.

La competició Moot Madrid es divideix en dues fases, una d’escrita i una d’oral. A la primera fase (escrita), els equips s'enfronten durant mesos a un macrocàs d'arbitratge internacional, preparat per un grup d'experts en la matèria, en el qual ha d'adoptar cada equip, primer, el paper de part demandant, i després el de part demandada. En la segona fase (oral), els equips, aparellats per sorteig, es baten durant una setmana en vistes orals presidides per un tribunal d'àrbitres internacionals, a la recerca d'un lloc a la fase final, a la qual passen només els vuit millors equips.

La fase oral de la competició, que enguany tindrà lloc entre els dies 20 i 24 d'abril, es disputa a la Universitat Carlos III de Madrid i a les seus madrilenyes d'importants bufets d'advocats (Garrigues, Pérez-Llorca, Cuatrecasas-Gonçalves Pereira, Gómez-Acebo & Pombo, Uría Menéndez, Baker & McKenzie, KPMG, Roca Junyent i Garrido). En aquesta fase, l'equip de la Facultat de Dret de la UIB s'enfrontarà en les primeres rondes als equips de les universitats de Cadis, Carlos III, San Pablo-CEU i Francisco Marroquín (Guatemala). 

Data de publicació: 16/04/2015