Els estudiants de Treball Social organitzen unes jornades de formació

El campus de la UIB acull les VII Jornades de Treball Social els dies 23 i 24 de març 

El campus de la Universitat de les Illes Balears acull les VII Jornades de Treball Social, organitzades pel Comitè Estudiantil de Treball Social (CETS) amb la finalitat d'ampliar els coneixements respecte de les àrees socials, a les quals es vincula el seu futur rol professional. Les jornades se celebren els dies 23 i 24 de març i tractaran temes com l’atenció dels refugiats, les funcions dels treballadors socials en un centre d’internament juvenil, la prevenció de la violència filioparental i la realitat del treball social en àmbits com la feina als jutjats.

Les jornades sorgeixen de l’interès i la preocupació dels estudiants del grau de Treball Social de la UIB per la seva formació com a professionals i per l’empoderament dels alumnes i la dignificació del Treball Social com a eina de transformació social. La cloenda de les jornades serà un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Bullying (2009), que explora la realitat de l’assetjament escolar en adolescents.

El programa, dissenyat pels alumnes de Treball Social, també inclou conferències sobre els diferents àmbits d’aplicació professional dels estudis, com la prostitució, el dret a la llar, la discapacitat o tècniques d’autocura. Professionals de Creu Roja, Casal Petit, la Conselleria de Serveis Social i Cooperació, i la Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat, entre d’altres, hi participen amb les seves experiències. 

Data de publicació: 23/03/2023