Científics de vuit universitats i centres de recerca de tot l'Estat es reuneixen els dies 24 i 25 de gener a la Universitat de les Illes Balears i al Centre Oceanogràfic de les Balears
El grup de recerca en Anàlisi per injecció en flux i anàlisi de traces (FI-TRACE) de la Universitat de les Illes Balears i el Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO) organitzen la primera reunió d’àmbit estatal de la Xarxa Temàtica d'Excel·lència NET4SEA, que tindrà lloc a Palma els dies 24 i 25 de gener de 2019. La primera sessió, el 24 de gener, es farà a la UIB, i la segona, el 25 de gener, a les instal·lacions del Centre Oceanogràfic de Balears.
NET4SEA (xarxa científica d’anàlisi de risc i exposició a contaminants emergents en el medi marí) és una xarxa científica nacional que estudia la problemàtica actual dels contaminants emergents en el medi marí i és finançada pel Ministeri de Ciència, Investigació i Universitats (CTM2017-90890-REDT).
El principal objectiu és reunir investigadors experts nacionals i col·laboradors internacionals per posar en comú resultats científics recents i metodologies d'anàlisis bioquímiques i toxicològiques de contaminants de preocupació emergent per a la salut humana i les cadenes alimentàries. També pretén establir contactes amb investigadors i gestors del sector privat, organitzacions civils i l’administració pública, fomentant la investigació d'excel·lència mitjançant accions conjuntes, la transferència de coneixements i la formació de joves investigadors.
A més dels investigadors del grup FI-TRACE de la UIB i del Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO), també hi participaran investigadors de diversos grups de recerca de la Universitat Santiago de Compostel·la, la Universitat del País Basc, la Universitat de Cadis, el Centre Oceanogràfic de Múrcia (IEO-MUR), l'Institut Tecnològic per al Control del Medi Marí de Galícia (INTECMAR), i la Universitat de Vigo.
Data de l'esdeveniment: 24/01/2019
Data de publicació: 23/01/2019