Els centres oceanogràfics de la Mediterrània es federaran per coordinar la recollida de dades en el marc del Campus e-MTA (UIB-UdG)

El Campus Euromediterrani del Turisme i de l’Aigua de la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Girona, Campus e-MTA; l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda de la Universitat Pierre i Marie Curie – (Paris VI), UPMC;  i la Fundació per la Cooperació Científica, STAE, Ciència i Tecnologia per l’Aeronàutica i l’Espai de Tolosa, s’han reunit a la UIB per discutir la possibilitat de federar els centres oceanogràfics de tota la Mediterrània. Per part del Campus e-MTA hi participen la UIB, el Servei d’Observació Costera de les Illes Balears, SOCIB, l’Institut Mediterani d’Estudis Avançats, IMEDEA (CSIC-UIB), i el Centre Oceanogràfic de les Balears, COB, dependent de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, IEO.

La STAE i la UPMC proposen crear una federació de centres oceanogràfics de tota la Mediterrània, que permetria coordinar i sistematitzar la recollida de dades físiques, químiques i biològiques dins tota la conca, incloent la part sud. La idea ha estat ben rebuda pel Campus e-MTA, que ha acordat participar al mes de març a la primera reunió operativa amb representants de centres de diverses estacions oceanogràfiques de la Mediterrània.

La UIB ha estat representada per la rectora, Montserrat Casas, el vicerector de Política Científica i Innovació, Víctor Cerdà i els investigadors Jordi Lalucat (Microbiologia) i Gabriel Oliver (Sistemes, Robòtica i Visió); el SOCIB pel seu director, Joaquim Tintoré; l’IMEDEA per l’investigador Jesús Maria Arrieta, i el COB pel seu director, Enric Massutí. Per part de la UPMC, han assistit a la reunió el director de l’Observatori Oceanogràfic, Philippe Lebaron i Gerard Jugie. La STAE ha estat representada pel seu director, Dominique Le Quéau. 

Documents relacionats

Data de publicació: 23/01/2013