Els beneficis del Programa de Competència Familiar

El GIFES presenta a la trobada anual de la Society of Prevention Research dos estudis sobre aquest programa de prevenció familiar que té com a objectiu millorar les relacions entre pares i fills 

El Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la Universitat de les Illes Balears presenta els resultats de dos estudis a la 23a trobada anual de la Society of Prevention Research (SPR), a Washington (EUA), del 26 al 29 de maig de 2015.

La doctora Carme Orte, catedràtica de Teoria i Història de l’Educació i investigadora del GIFES, participarà en aquest congrés internacional i hi presentarà els treballs «Predictors of family competence in the long-term» i «Family involvement techniques in manualized evidence-based programs», sobre el Programa de Competència Familiar, un programa de prevenció familiar basat en evidència adaptat i implementat pel GIFES que té com a objectiu millorar la competència parental, les habilitats socials, el comportament dels fills i les relacions familiars.

En el primer estudi, s'analitza la influència en la família de potencials determinants com la vulnerabilitat familiar, l'edat dels pares i fills i el grau de participació al Programa de Competència Familiar. Les conclusions d’aquest treball destaquen que la participació al programa és un predictor del manteniment dels resultats a llarg termini. A més, les tècniques d'implicació familiar i el rol dels formadors són importants en la participació i retenció de les famílies al programa.

En el segon treball, s'avalua l'efectivitat de diverses tècniques d'implicació familiar (jocs, jocs de rol, debats) al Programa de Competència Familiar. Com a conclusió, el desplegament més complet i detallat de tècniques d'implicació familiar comporta els millors resultats en participació de les famílies. A més, hi ha una relació positiva entre els millors resultats en implicació familiar i els resultats en competència familiar a llarg termini.

Fruit de la participació anual del GIFES en la Society of Prevention Research, aquest grup de recerca col·labora en la redacció del llibre Cambridge Handbook of International Prevention Science, que es publicarà l'any 2016. 

Data de publicació: 18/05/2015