Els alumnes de Dret Internacional Públic preparen un tractat internacional per regular la intel·ligència artificial

120 alumnes del grau de Dret de la UIB participaran en un joc de rol que simula una conferència diplomàtica amb l'objectiu d'assolir un tractat sobre l'ús de robots intel·ligents 

Dia: dilluns, 28 de maig de 2018
Hora: de les 10 a les 14 hores
Lloc: edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Els 120 alumnes de l'assignatura Dret Internacional Públic, del primer curs del grau de Dret de la UIB, participaran en un joc de rol que consistirà en la participació en una conferència internacional amb l'objectiu de regular l'ús de robots intel·ligents i de la intel·ligència artificial.

Els estudiants hauran format grups de treball, i cada grup representarà un país. Durant la conferència diplomàtica 39 delegacions han de debatre, negociar i adoptar, si escau, les diferents parts del tractat en el plenari de la conferència diplomàtica, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos sota la supervisió i l’avaluació de la professora Margalida Capellà, responsable de l'assignatura.

Al llarg del curs, els alumnes han treballat la temàtica dels robots i la intel·ligència artificial des de diferents perspectives (responsabilitats per danys a béns i persones, conflictes ètics, drets laborals, fiscalitat...), com a part d'un projecte d'innovació docent que cerca acostar-los a la diplomàcia i el Dret internacional, perquè coneguin i entenguin com s'elabora i adopta un tractat internacional.

El curs anterior, els alumnes de Dret Internacional Públic ja varen participar en una iniciativa semblant, centrada en l'elaboració d'un tractat per a la prohibició de drons letals.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 28/05/2018

Data de publicació: 25/05/2018