Els alumnes d’Odontologia han dut a terme més de 1.000 intervencions a famílies en situació de vulnerabilitat aquest darrer any

L'Escola Universitària ADEMA-UIB, a través de la seva Fundació ADEMA+, ha dut a terme més de 1.000 prestacions socials en tractaments odontològics aquest darrer any. Els tractaments s'emmarquen en les activitats docents de les assignatures del grau d'Odontologia. El Rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet, i els vicerectors, els doctors Joan Frau i Xavier Varona, han participat, juntament amb el president del Patronat de l'Escola Universitària ADEMA, Diego González, en la presentació de la memòria de l'àrea social de la Fundació.

L'Escola Universitària ADEMA té convenis amb onze ONG i institucions socials illenques per millorar la salut bucodental i promoure hàbits saludables entre les seves famílies. «Més de 7.000 famílies es beneficien anualment d’aquests serveis, que tenen esment especialment de la salut bucodental de col·lectius en situació de vulnerabilitat, amb la qual cosa donam continuïtat al nostre compromís amb la tasca social a les Illes», ha detallat el president del patronat, Diego González, que ha destacat també els preacords aconseguits amb el departament d'Assumptes Socials de l'Ajuntament de Palma i l'Institut d'Assumptes Socials del Consell de Mallorca (IMAS).

Els tractaments s'emmarquen en les activitats docents de les assignatures del grau d'Odontologia que ADEMA imparteix com a centre adscrit a la Universitat de les Illes Balears. Una de les novetats tecnològiques de què disposa el centre són dos simuladors virtuals 3D odontològics hàptics i hologràfics, que permeten que els alumnes exerceixin l'odontologia abans d'actuar sobre el pacient en situacions reals. Aquest mètode no solament permet que el professor faci un seguiment exhaustiu del rendiment de l'alumne, sinó que també té molts altres avantatges, ja que permet fer pràctiques amb graus de complexitat varis en els tractaments dentals, la qual cosa els permet d’adquirir capacitats i n’impulsa la motivació i l'autoconfiança.

 

Data de publicació: 04/12/2020