Els Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Sostenible ja tenen guanyadors

L'OCDS i la Conselleria de Presidència lliuren els premis als millors treballs de fi de grau, fi de màster i tesi doctoral de la UIB que contribueixen als Objectius de desenvolupament sostenible

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears han donat a conèixer els alumnes guanyadors dels IV Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Sostenible als millors treballs de fi grau, de fi de màster i tesis doctorals que contribueixen a la promoció o consecució d’algun dels Objectius de desenvolupament sostenible establerts a l’Agenda 2030.

En la primera convocatòria d’aquesta quarta edició dels Premis Agenda 2030 han resultat guanyadors els alumnes següents:

Categoria de tesi doctoral 

Primer premi: Mónica María Umaña Zamora, del Doctorat en Ciència i Tecnologia Química, per «Compuestos bioactivos provenientes de residuos agroalimentarios», amb una dotació econòmica de 1.500 euros.

Segon premi: Carme Teresa Alomar Mascaró, del Doctorat en Ecologia Marina, per «Plastic litter in seaflor habitats of the Balearic Islands and its implications for marine species», amb una dotació de 750 euros.

Tercer premi: Julián García Comendador, del Doctorat en Història, Història de l’Art i Geografia, per «Sediment fingerprinting and hydrosedimentary monitoring as tools for catchment management in Mediterranean environments», amb una dotació de 250 euros.

Categoria de treball de fi de grau (TFG)

Primer premi: Martina Rey Dono, del grau de Bioquímica, per «Evaluación mediante biomarcadores del impacto de las aguas hipersalinas procedentes de plantas desaladoras sobre las praderas de Posidonia oceanica», amb una dotació de 1.500 euros.

Segon premi: Florencia Jensen García, del grau de Relacions Laborals, per «El registro de la jornada de trabajo en relación con el acuerdo parcial del convenio colectivo de las cajas y entidades financieras de ahorro», amb una dotació de 750 euros.

Categoria de treball de fi de màster (TFM)

Primer premi: Andreu Vaquer Vadell, del Màster en Ciència i Tecnologia Química, per «Biosensors wearable de paper per detectar biomarcadors en suor», amb una dotació econòmica de 1.500 euros.

Lliurament de premis

Els premis s’han lliurat en un acte que ha tingut lloc al campus de la UIB el divendres dia 7 d’octubre i en el qual han intervingut el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, doctor Marcos Nadal; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el director general de Coordinació, Relacions amb el Parlament i Drets i Diversitat, Miquel Àngel Coll, i la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, Ruth Escribano.

Agenda 2030

L’Agenda 2030 és un acord mundial aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. Els 17 Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i les 169 metes que se’n deriven demostren la magnitud d’aquesta ambiciosa agenda universal, que aspira a assegurar el futur del planeta i de la humanitat.

La UIB està compromesa amb l’Agenda 2030 i compta amb la comunitat universitària per contribuir-hi. Una mostra d’aquest compromís són els Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Humà Sostenible, que es convoquen en el marc de la col·laboració amb el Govern de les Illes Balears.

Segon termini

El segon termini de la convocatòria d'aquests guardons acaba el pròxim 24 d’octubre. Com a novetat, en aquest segon termini es prioritzaran els TFG, TFM i les tesis doctorals que s’inscriguin específicament en quatre dels ODS de l’Agenda 2030: prosperitat, planeta, pau i partenariat.

Més informació i bases: https://cooperacio.uib.cat/EpD/recerca/Premis-Agenda-2030/IV-Premis-Agenda-2030/

Vídeos

- Categoria de treball de fi de grau (TFG): Segon premi: Florencia Jensen García 

- Categoria de tesi doctoral: Segon premi: Carme Teresa Alomar Mascaró

- Categoria de tesi doctoral: Tercer premi: Julián García Comendador

- Categoria de treball de fi de màster (TFM): Primer premi: Andreu Vaquer Vadell

Data de publicació: 07/10/2022