La Càtedra UNESCO-Sa Nostra per a la gestió empresarial i el medi ambient de la UIB organitza el I Simposi Internacional sobre Gestió de Recursos Naturals
Dies: 19, 20 i 21 de juny de 2014
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma
La Càtedra UNESCO- Sa Nostra per a la gestió empresarial i el medi ambient ha organitzat la primera edició del Simposi Internacional sobre Gestió de Recursos Naturals: Entendre les zones humides: un element clau per a la transició cap a una economia sostenible. El Simposi se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juny de 2014 al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.
L’objectiu d’aquest simposi és donar a conèixer el valor de les zones humides, ecosistemes rics en biodiversitat però especialment vulnerables als impactes antropogènics, en un intent de contribuir a la seva preservació.
Dia Mundial de les Zones Humides
El 2014 ha estat proclamat per la FAO Any Internacional de l'Agricultura Familiar, i la Convenció Ramsar ha escollit com a lema del Dia Mundial de les Zones Humides de 2014 "Zones humides i agricultura: junts en favor del creixement". Per aquesta raó, la Càtedra UNESCO-Sa Nostra vol ajudar a donar una visió global de l’estat actual de la recerca sobre aquests espais naturals, complint la seva missió d'esdevenir un pont de comunicació entre el món acadèmic, la societat civil, les comunitats locals i els gestors públics.
El simposi vol ser un punt de trobada entre investigadors de distints camps centrats en l'estudi de les zones humides, –des d'estudiants de doctorat fins a científics de reconegut prestigi– i els gestors d'aquests espais.
Ponents procedents d’arreu del món
Entre els ponents que intervindran en el Simposi destaquen el Dr. Jos T.A. Verhoeven, procedent de la Universitat d’Utrecht (Països Baixos), el Dr. Edward B. Barbier, de la Universitat de Wyoming (EEUU) i el Dr. Nick Hanley, de la Universitat de Stirling (Regne Unit).
Visita a l’albufera d’Alcúdia
Les conferències i activitats del simposi es dividiran en tres blocs, els dos primers estaran destinats a presentar l'estat actual de la recerca sobre zones humides en el marc de les ciències naturals i socials. El tercer bloc tractarà sobre les eines i els enfocaments disponibles per a la gestió d'aquests ecosistemes.
El dissabte 21, els participants tindran la possibilitat de visitar el Parc Natural de s'Albufera, la zona humida més gran de les Illes Balears i una de les més importants d'Europa i, per tant, de la regió mediterrània occidental.
La Càtedra UNESCO-Sa Nostra
La Càtedra UNESCO-Sa Nostra per a la gestió empresarial i el medi ambient centra el seu treball docent i investigador en l'àmbit de les relacions entre el sistema econòmic i l'ecosistema. En aquest sentit, més enllà de fomentar la formació i la investigació en l'àrea de l'economia ambiental, promou la interacció i l'intercanvi d'idees entre investigadors d'aquesta i d'altres disciplines.
La Càtedra participa en programes de postgrau de la Universitat de les Illes Balears per tal de contribuir a la formació dels estudiants universitaris en l'àrea de la gestió dels recursos naturals, organitza seminaris i cicles de conferències i participa en ponències i taules rodones. Pel que fa a la recerca, destaca la intensa tasca de difusió i divulgació del coneixement que duu a terme i que es plasma en la publicació d'articles en revistes científiques, nacionals i internacionals, afins a la seva àrea d'especialització.
Data de l'esdeveniment: 19/06/2014
Data de publicació: 18/06/2014