El treball «Los turistores kunas», guardonat amb el VIII Premi Internacional d'Estudis Turístics Gabriel Escarrer

Càtedra Sol Meliá d'Estudis Turístics

El vicepresident de Melià Hotels International, senyor Sebastià Escarrer, i la Rectora de la Universitat de les Illes Balears, doctora Montserrat Casas, han lliurat avui el VIII Premi Internacional d'Estudis Turístics Gabriel Escarrer, dotat amb 10.000 euros, al treball «Los turistores kunas».

El director de l’estudi és el doctor Xerardo Pereiro Pérez, de la Universitat de Trás-os-Montes i Alt Douro, Polo de Chaves, de Portugal. Els altres autors de l’estudi són el senyor Cebaldo de León Smith, del Centro de Estudios Transdisciplinares para o Desenvolvimento; la senyora Mónica Martínez Mauri, de la Universitat de Lleida i Universitat Autònoma de Barcelona; el senyor Jorge Luis Ventocilla Cuadros, del Centro de Estudios Latinoamericanos de Panamà; i la senyora Yadiza del Valle Guardia, de la Universitat de Panamà.

A l’acte hi han assistit la doctora Catalina N. Juaneda, vicerectora d'Internacionalització i Cooperació i responsable de la Càtedra Sol Meliá d'Estudis Turístics, i la doctora Raquel Herranz, vicerectora d'Infraestructures i Medi Ambient de la UIB.

D’altra banda, ha tingut lloc la presentació de la publicació de l’estudi corresponent a l'edició anterior del Premi Internacional d'Estudis Turístics Gabriel Escarrer, titulat «Retos para la gestión turística de los destinos urbanos culturales. Hacia un marco estratégico para la intervención en materia de turismo urbano cultural en España», dels autors Marta Martos Molina i Juan Ignacio Pulido Sánchez. L'estudi l'ha editat Edicions UIB.


Lliurament de diplomes als alumnes que han rebut un ajut de màster i a l'estudiant que ha rebut la beca de doctorat

En el marc de la Càtedra Sol Meliá d’Estudis Turístics s’han lliurat els ajuts de màster als estudiants: Maria Magdalena Mesquida Nadal, Andrii Bodmar, Daniel John Mosblack, Lilit Miribyan, Tomas Jusys i Pere Josep Pons Vives. Tots ells són alumnes del Màster Universitari en Economia del Turisme i Medi Ambient de la UIB. D’altra banda, l’alumna Natàlia Tur Marí ha rebut la beca de doctorat. 

Càtedra Sol Meliá d'Estudis Turístics

La Càtedra Sol Meliá d’Estudis Turístics va ser creada pel conveni de col·laboració subscrit l’any 2002 entre la companyia hotelera i la Universitat de les Illes Balears, amb la finalitat d’incentivar l’ensenyament, la recerca i la divulgació en matèria de temes turístics.

Per a Meliá Hotels International, com a companyia amb un fort compromis amb la sostenibilitat i el turisme responsable, aquests premis i ajuts de la Càtedra reflecteixen el creixent posicionament de l’hotelera en aquest àmbit. Segons va dir el vicepresident de la companyia, Sebastià Escarrer, «El Turisme responsable és la via necessària perquè la nostra indústria desenvolupi tot el seu potencial dinamitzador de les societats i l’equitat socioeconòmica a les destinacions turístiques a nivell mundial».

Meliá Hotels International entén el seu comprimís amb la sostenibilitat en les tres dimensions: social, mediambiental i cultural, i és per això que és la primera empresa hotelera certificada com a «Companyia Hotelera de la Biosfera» per l’Institut de Turisme Responsable, avalat per la UNESCO. La Càtedra té, de cada any amb més força, una clara orientació a potenciar aquest comprimís i a divulgar-lo entre les comunitats universitàries, que representen el futur de la indústria turística.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 21/11/2011

Data de publicació: 18/11/2011