El projecte SINA rep un dels Premis d'Accessibilitat 2009 del Consell de Mallorca

Dia: dilluns, 18 de gener de 2010
Hora: 12 h
Lloc: Teatre Principal de Palma

El projecte SINA, Sistema d’Interacció Natural i Avançat, de la Universitat de les Illes Balears ha estat premiat amb un dels Premis d'Accessibilitat 2009, que atorga l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, IMAS, del Consell de Mallorca, a proposta de la Taula per a l'Accessibilitat.

Els premis es concedeixen a obres d'ús públic que destaquin en matèria d'accessibilitat universal en cinc àmbits diferents: edificació, urbanisme i espais naturals, transport, comunicació sensorial i investigació i noves tecnologies.

El projecte SINA és més que un simple dispositiu d’accés a l’ordinador, és un sistema pedagògic basat en tecnologies de la informació i el coneixement per fer accessible l’ordinador a aquelles persones que tenen profundament limitades les seves possibilitats de moviment en les extremitats superiors. 

És un projecte que comprèn professionals de diverses àrees com la informàtica, la pedagogia i l’educació especial. L’equip està format per: Javier Varona, Francesca Negre, Cristina Manresa, i pels coordinadors, el doctor Francisco J. Perales, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, i el doctor Joan J. Muntaner, catedràtic del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB.

El desenvolupament i la implantació del projecte va ser possible gràcies al conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria de Relacions Institucionals del Govern Balear, l’Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, la Fundació IBIT i la Universitat de les Illes Balears. 

El projecte SINA es va presentar l’any 2008 i ja s’ha implantat a diversos centres, com ara l’Associació de Paràlisi Cerebral de Balears, ASPACE, i a l’Associació Balear d'Esclerosi Múltiple, ABDEM. Ha rebut diversos reconeixements, entre els quals, el Premi d’Accessibilitat 2008 del IMAS i l’ACCESS-IT 2009 good practice label.

Documents relacionats

Data de publicació: 18/01/2010