El projecte Muebly's de lloguer de mobles guanya el programa Explorer Joves amb Idees

Aitor Roca i Albert Gelabert viatjaran a San Francisco, juntament amb altres emprenedors seleccionats pels jurats del programa Explorer, per competir pel primer premi, dotat amb 30.000 euros 

Muebly’s, la plataforma web de servei de lloguer de mobles, ha estat escollida com la millor idea del programa de suport a l’emprenedoria Explorer Joves amb Idees. El seus creadors, Aitor Roca Romero i Albert Gelabert Mena, han obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley juntament amb la resta de guanyadors de la sisena edició d’aquesta iniciativa, impulsada pel Banc Santander i coordinada pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE), amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i l’agència de desenvolupament local PalmaActiva.

Servei de recollida d'equipatge

Com a novetat d’enguany, també s’ha premiat la segona finalista, Magdalena Alemany Provenzal, amb la proposta THODUC, de servei alternatiu de guarda i recollida d’equipatge a l’aeroport. En aquest cas, el premi és un viatge amb totes les despeses cobertes per assistir al concurs nacional d’emprenedoria de Portugal, PoliEmprend, que es durà a terme del 9 al 13 de setembre.

D’altra banda, Sofia Mateo Ortega, amb la proposta Wadagoo, ha estat elegida com a finalista del premi Woman Explorer. Aquest guardó, impulsat amb la complicitat de la Fundació Ernst&Young, concedeix una dotació de vint mil euros al millor projecte liderat per una dona i li proporciona accés al programa d’acceleració d’idees Atenea. Wadagoo és una plataforma que posa en contacte viatgers amb persones de la localitat de destinació per oferir-li una experiència de viatge alternativa.

Finalment, Germán Martínez López, amb el seu projecte Plugdata.io, ha estat finalista del premi a la Tecnologia Disruptiva. La proposta finalista ofereix un servei de consultoria i la creació d’eines de programari per facilitar la centralització i gestió de la informació en PIMES. Aquest premi, atorgat amb la col·laboració d’INDRA, representa per als premiats rebre tres mil euros i assessorament gratuït per al projecte seleccionat.

Formació

Iniciaren el programa un total de vint-i-un projectes, a càrrec de 34 alumnes, catorze projectes dels quals arribaren a la fase final del concurs. Durant els cinc mesos de treball, els alumnes han rebut més de 130 hores de formació d’experts i l’assessorament individual i personalitzat de vint membres de l’Associació de Voluntariat Sènior de Cooperació Empresarial (SECOT). El dia 25 de juny els participants presentaren els seus projectes a un jurat especialitzat, que avui ha fet públic el veredicte.

El lliurament ha tingut lloc a Sa Riera, el dimarts, 2 de juliol, i hi han intervingut el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director de Banca Institucional del Banc Santander a les Illes Balears, senyor Ángel Juan Luna; el president de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT) de les Illes Balears, el senyor Ricardo Moreno, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Palma, Rodrigo Andrés Romero. 

Data de publicació: 02/07/2019