El professor Joan Melià, guardonat amb el premi Pompeu Fabra

La Generalitat de Catalunya reconeix la trajectòria científica del professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB 

El doctor Joan Melià i Garí, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears ha estat guardonat amb el premi Pompeu Fabra  a la trajectòria professional, científica o cívica. El premi l’atorga la Generalitat de Catalunya.

Joan Melià i Garí és professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears i expert en sociolingüística, didàctica de la llengua i planificació lingüística. És l’investigador principal del Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB)  i el coordinador del Centre de Documentació en Sociolingüística de les Illes Balears (CDSIB). Ha estat vicerector associat de Normalització Lingüística (1991-1994), director del Servei Lingüístic de la UIB (1998-1999) i director general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears entre els anys 1999 i 2003.

Els premis Pompeu Fabra es varen instituir l’any 2008 amb l’objectiu de reconèixer les aportacions al foment de l’ús de la llengua catalana de persones, entitats, empreses o organitzacions.

Lliurament del premi

El lliurament dels premis Pompeu Fabra tindrà lloc el pròxim dimarts, 8 d’abril, a les 18.30 hores, a l’Auditori del Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en el qual també participarà la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Durant l’acte, conduït per la periodista Empar Marco, l’escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira pronunciarà una conferència. 

Documents relacionats

Data de publicació: 07/04/2014