El periodista i director de "Vilaweb", Vicent Partal, inaugurarà la Universitat d'Estiu de la UIB 2010 amb una conferència sobre l'èxit del català a Internet

Dia: dijous, 15 de juliol de 2010
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El senyor Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb, impartirà la lliçó inaugural de la Universitat d’Estiu de la UIB 2010, sota el títol «El català: un cas d’èxit a Internet». Partal parlarà sobre la manera com la Xarxa ha modificat l’ecosistema de les llengües i ha permès que el català se situï com una de les cinquanta llengües globals en les quals es pot viure plenament avui en dia.

Vicent Partal és periodista i ha treballat en mitjans de comunicació com el setmanari El Temps, els diaris La Vanguardia i Diari de Barcelona o Televisió Espanyola, entre d’altres. El 1995, juntament amb Assumpció Maresma, funda Infopista, el primer directori web en llengua catalana, que després es transformaria en el diari electrònic en català Vilaweb. Partal, així mateix, és col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació i vicepresident de l’European Journalism Center, una organització que agrupa periodistes de tota la Unió Europea.

Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, el Premi Nacional d’Internet, el Premi Nacional de Periodisme i el Premi d’Honor Jaume I.

Partal també ha publicat diversos llibres, alguns monogràfics sobre l’OTAN i els nacionalismes de l’antiga Unió Soviètica, altres de relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, com Catalunya 3.0 (2001), Periodisme quàntic. Fent periodisme a Internet. L’experiència dels primers deu anys de Vilaweb (2007) i d’altres sobre l’estat del periodisme, com 11-M: El periodisme en crisi (2004). El juny de 2009 publica Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa.

Assistiran a la lliçó inaugural de la Universitat d’Estiu de la UIB 2010 el senyor Josep Antoni Alemany, representant de Bancaja a Mallorca; la senyora Catalina Alemany, directora gerent del Centre Balears Europa; la senyora Laura Saborido, assistent personal del Gabinet Institucional i Diplomàcia Corporativa de Sol Meliá; la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB; la doctora Catalina N. Juaneda, vicerectora de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària de la UIB; el doctor Nicolau Dols, vicerector de Projecció Cultural de la UIB; i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 15/07/2010

Data de publicació: 14/07/2010