El patrimoni artístic de la Universitat de les Illes Balears està identificat i localitzat

En relació a les informacions publicades avui, 10 d’agost de 2018, sobre el presumpte extraviament d’una trentena d’obres pictòriques de la col·lecció de la Universitat de les Illes Balears, des del Rectorat i Gerència es vol manifestar que el patrimoni artístic de la UIB està identificat i localitzat.

La Universitat de les Illes Balears està preparant una exposició d’una selecció d’obra pictòrica per al curs 2018-19, així com un catàleg, en paper i virtual, amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la creació de la institució.

Per a l’elaboració del catàleg, el Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB va dur a terme la feina de documentació de les obres artístiques que són patrimoni de la UIB. Per fer les fitxes de cada peça es van seguir les anotacions a l’inventari del Servei de Patrimoni de la UIB per tal de localitzar les obres.

Arran de la tasca realitzada per dos alumnes, es va detectar que una trentena d’obres no es trobaven físicament al darrer lloc on figuraven inventariades. Es va avisar al Servei de Patrimoni, el qual va procedir, a finals del mes de juliol, a explicar els canvis d’ubicació d’algunes obres i a actualitzar la informació sobre la ubicació de la resta, de manera que a 31 de juliol, de les 30 obres que els alumnes no havien localitzat, només faltava trobar 6 làmines d’obra menor, de les quals quedava pendent comprovar la seva localització atès que es tracta de peces ubicades en despatxos de personal que es troba de vacances.

Així doncs és del tot incert que la UIB hagi extraviat cap obra artística de la seva col·lecció. 

Data de publicació: 10/08/2018