El pare Josep Massot i Muntaner, guardonat amb la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives

El filòleg, editor i historiador va ser investit doctor honoris causa per la UIB l'any 1999

El doctor Josep Massot i Muntaner, doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat amb la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives. El lliurament del guardó ha tingut lloc en el marc de l'acte de cloenda del curs acadèmic 2017-18, a la Universitat Miguel Hernández d'Elx. També ha estat guardonat el doctor Manuel Lladonosa i Vall-llebrera, historiador i impulsor dels estudis universitaris a Lleida.

La Xarxa Vives d’Universitats és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats de quatre Estats europeus en ensenyament superior, recerca i cultura. Els rectors i les rectores de les universitats membres integren el Consell General, l’òrgan suprem de l’associació, i l’òrgan de decisió i gestió estratègica que estableix el programa general d’actuació i supervisa la gestió i realització de les diferents activitats.

Josep Massot i Muntaner

Josep Massot i Muntaner va néixer a Palma el 1941. Es llicencià en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona el 1962, any en què va ingressar a l’Abadia de Montserrat com a monjo benedictí. Ha estat professor de Literatura Catalana a la Universitat de Barcelona i és professor d’Història de l’Església a Montserrat i director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, funció que desenvolupa des de 1972. Massot va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears l'any 1999 i per la Universitat de València el 2016. També ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi (1996) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2012). Entre les publicacions sobre literatura, llengua i història destaquen Els escriptors i la guerra civil a les Illes Balears (1990), Materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (1993-2011), Guerra civil i repressió a Mallorca (1997), Església i societat a la Catalunya contemporània (2003) i Els mallorquins i la llengua catalana (2018). 

Data de publicació: 16/07/2018