El grup de recerca en Microbiologia de la UIB rep el guardó Jaume II, que atorga el Consell de Mallorca

El grup de recerca en Microbiologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha estat guardonat amb el premi Jaume II, que atorga el Consell de Mallorca. El guardó s’ha lliurat en el marc dels actes de la Diada de Mallorca 2012.

El premi s’atorga a aquest grup de recerca del Departament de Biologia de la UIB per la seqüenciació i publicació del genoma de la soca ZoBell del bacteri Pseudomonas stutzeri. Aquest és el primer genoma que s’ha desxifrat a la Universitat, i és resultat de projectes de recerca precedents que havien permès als investigadors identificar les espècies del gènere de bacteris Pseudomonas i catalogar prop de 600 aïllaments d'organismes d'aquest gènere procedents de diferents àrees del món, mitjançant l'ús combinat de mètodes clàssics i tècniques de seqüenciació de gens. Aquest resultat forma part d’un projecte més ampli de seqüenciació de genomes de soques de referència de la espècie P. sutzeri, per entendre’n l’estructura i la història evolutiva. La seqüenciació d'aquest genoma permetrà obtenir dades valuoses per desenvolupar en un futur aplicacions en el camp de la biotecnologia.

El grup de recerca en Microbiologia de la UIB, reconegut per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el formen un grup d’investigadors dels departaments de Biologia i de Química de la Universitat i de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), centre mixt de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de les Illes Balears.

Documents relacionats

  • TVE

          Informatiu Balear ->> notícia minut <00.18.30>

Data de publicació: 13/09/2012