El grup de recerca Arqueobalear de la UIB organitza un cicle d'activitats per divulgar els resultats del projecte de recerca "Etnoarqueologia a Ghana"

CanalUIB

Dia: a partir del dilluns 21 de març de 2011
Lloc: edificis Ramon Llull i Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, i
Seu universitària de Menorca (c/ de Santa Rita, 11, Alaior)

El grup de recerca Arqueobalear, de l’Àrea de Prehistòria de la UIB, organitza el cicle d’activitats Apropant Persones: Contactes i experiències en els projectes de cooperació cultural a Ghana. El cicle consta de tres activitats: una exposició, un cicle de conferències i un taller, i és resultat del projecte «Etnoarqueologia a Ghana», realitzat pels investigadors del grup de recerca Arqueobalear de la UIB. El projecte s’emmarca en el programa «Excavacions arqueològiques a l’exterior», finançat pel Ministeri de Cultura.

L’exposició Ghana en primera persona mostrarà material fotogràfic i etnogràfic de Ghana. S’hi exposaran, entre d’altres, mostres de ceràmica, puntes de fletxa, grans de collar de pasta vítria o peces de tela tradicional de Ghana. La mostra romandrà exposada al vestíbul de l’edifici Ramon Llull del 21 de març a l’1 d’abril de 2011.

El cicle de conferències Apropant Persones: Contactes i experiències en els projectes de cooperació cultural a Ghana, es durà a terme els dies 22 i 23 de març de 2011 a l’edifici Guillem Cifre de Colonya (aules 7 i 6) i per videoconferència a la sala d’actes de la Seu de la UIB a Menorca. Hi participaran el doctor Manuel Calvo, professor de Prehistòria de la UIB; el doctor Kadzo Gavua, professor de la Universitat de Ghana; el pare Manuel Bonet, president de l’ONG Amics de Binde, que durant més de 30 anys ha estat vivint al nord de Ghana realitzant diferents activitats de cooperació; el senyor Llorenç Picornell, investigador predoctoral de la Universitat de Barcelona; i la senyora Margalida Benejam, gerent del Fons Menorquí de Cooperació. L’activitat es clourà amb la taula rodona «Pros i contres de la cooperació».

El taller «Ghana en primera persona» es farà els dies 30 i 31 de març i 5 d’abril de 2011 a l’edifici Ramon Llull del campus universitari. Constarà d’una sessió magistral del senyor Al-Hassan Gariba, originari del nord de Ghana, i del doctor Manuel Calvo, i de dos tallers participatius: «El mode de vida al nord de Ghana» i «Societat i religió al nord de Ghana».

En l’organització de les activitats també hi col·labora el Departament d’Arqueologia i Estudis de Patrimoni Cultural de la Universitat de Ghana. El programa rep el suport de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB per mitjà de la VII convocatòria d’ajuts per a accions d’educació per al desenvolupament 2010-2011.

Documents relacionats

Data de publicació: 21/03/2011