El doctor de la UIB Andreu Palou ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Alimentació i Salut de la Universitat de Navarra

El doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Alimentació i Salut que atorga anualment la Universitat de Navarra.                                

El guardó reconeix la tasca realitzada pel professor Andreu Palou en el camp de la nutrició i l'alimentació. El Premi d'Alimentació i Salut és lliurat anualment pel Departament de Ciències de l'Alimentació, Fisiologia i Toxicologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Navarra i és un premi de caire nacional i internacional en l'àmbit de la nutrició.

El professor Andreu Palou ha estat vicepresident del Comitè Científic de l’Alimentació Humana de la Comissió Europea (1997-2002), vicepresident del Panel Científic de Nutrició de l'Autoritat Europea en Seguretat Alimentària (EFSA) (2002-2009) i president del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) (2003-2010). En l'actualitat, coordina el projecte europeu BIOCLAIMS (2010-2015), sobre noves bases científiques de les declaracions de salut en els aliments, és membre del Consell de Direcció del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBERobn) i dirigeix el grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia-Nutrigenòmica de la UIB. Andreu Palou ha dirigit nombroses tesis doctorals, i ha estat autor de llibres i patents internacionals i de més de 250 articles en revistes científiques de prestigi internacional, principalment en el camp de la nutrigenòmica i l'obesitat.

El lliurament del guardó tindrà lloc a final del mes de maig a Pamplona en una sessió científica en què intervindran les dues deixebles més destacades del professor Palou: la doctora Francesca Serra, catedràtica de Nutrició de la UIB, i la doctora Catalina Picó, professora titular de Bioquímica de la UIB i membre del comitè científic de l'AESAN.

Documents relacionats

Data de publicació: 29/03/2011