El doctor Josep A. Tur Marí ha estat nomenat acadèmic numerari de l'Acadèmia de Farmàcia Regne d'Aragó

El nomenament suposa un reconeixement a la trajectòria acadèmica del catedràtic de Fisiologia i investigador principal del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears. 

El doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears, ha estat nomenat acadèmic numerari de l’Acadèmia de Farmàcia Regne d’Aragó. L’acte d’ingrés tindrà lloc el 22 d’octubre a la seu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Saragossa.

El nomenament suposa un reconeixement a la seva trajectòria acadèmica i investigadora. El doctor Josep A. Tur és investigador principal del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu, que forma part del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) de l’Institut de Salut Carlos III i de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i de l’Institut Universitari d’Investigacions en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB.

La seva activitat investigadora s’ha centrat en els camps de la nutrició comunitària, l’epidemiologia nutricional, l’activitat física i l’estrès oxidatiu, els antioxidants i els aliments de disseny, així com la dieta mediterrània i la prevenció de malalties cardiovasculars.

El doctor Tur ha estat director del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB i membre de la Secció de Seguretat Alimentària i Nutrició del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Forma part, com a vocal d’Alimentació, de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, de la Fundació de les Ciències Farmacèutiques de les Illes Balears i de la Junta de Govern i Comitè Científic de la Vocalia d’Alimentació del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. Ha participat com a redactor de la Declaració de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO (2010), és acadèmic fundador de l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Ciències dels Aliments, i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya i de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia.

És autor de més de 65 llibres i capítols de llibres, de 403 articles científics i de vuit patents d’aplicació (quatre de nacionals i quatre d’internacionals), amb tres productes en explotació. Ha participat en la creació d’una empresa derivada (spin-off) universitària i ha dirigit 35 tesis doctorals. Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut 24 premis d'investigació. 

Data de publicació: 10/07/2024