El doctor Joan Oliver Araujo, catedràtic de Dret Constitucional de la UIB, rep el III premi internacional Josep Maria Vilaseca i Marcet

L'Institut d'Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya publica l'estudi premiat, Los sistemas electorales autonómicos

Dia: dimarts, 29 de novembre de 2011
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes del Palau de Centelles,
Baixada de Sant Miquel, 8, Barcelona

El doctor Joan Oliver Araujo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat ex aequo amb el III premi internacional Josep Maria Vilaseca i Marcet de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA) de la Generalitat de Catalunya pel treball Los sistemas electorales autonómicos. L'estudi serà publicat per l'Institut d'Estudis Autonòmics.

L'acte de lliurament del guardó tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Autonòmics a Barcelona. Hi assistiran la vicepresidenta del Govern de la Generalitat i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, senyora Joana Ortega i Alemany; el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, senyor Carles Viver Pi-Sunyer; l'autor de l'obra premiada Descentralización y control electoral de los gobiernos en España, senyor Ignacio Lago Peña; el doctor Joan Oliver Araujo; i el secretari general de la UIB, doctor Antoni Gili Pascual.

El premi Josep Maria Vilaseca i Marcet l'atorga amb caràcter biennal l'Institut d'Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya a la millor obra científica, original i inèdita sobre l'autonomia política i el federalisme.

Joan Oliver Araujo és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de les Illes Balears. Ha estat Secretari General de la UIB i president i conseller del Consell Consultiu de les Illes Balears. Va ser el número u de la seva promoció, i ha obtingut diversos guardons com ara el premi extraordinari de llicenciatura, el Premio La Ley 1981, el premi extraordinari de doctorat i el premi Nicolás Pérez Serrano 1985. És professor distingit de la Universitat Nacional Major de San Marcos (Perú), professor visitant de la Universitat Tecnològica del Perú i «hoste distingit» de l'Ajuntament de Xalapa (Mèxic). Ha escrit, sol o en col·laboració, una trentena de llibres. L'any 1983 fou becat per la Faculté Internationale de Droit Comparé d'Estrasburg i l'any 1988 amplià estudis a la Càtedra de Dret Constitucional de la Universitat de Siena. Periòdicament, imparteix cursos i seminaris en diverses universitats d'Europa i de l'Amèrica Llatina.

El treball guardonat, Los sistemas electorales autonómicos, realitza una anàlisi comparada –dels disset sistemes electorals autonòmics entre si i amb el règim electoral general– de cada un dels elements (cos electoral, circumpscripció, formula electoral, llistes electorals, barrera electoral i procediment electoral). Per dur-lo a terme, s’han utilitzat prop de 500 llibres i articles, un centenar de normes estatals i autonòmiques, més de setanta resolucions (sentències i interlocutòries) del Tribunal Constitucional i nombrosos acords i instruccions de la Junta Electoral Central. De tot això n’ha quedat constància al treball. D’aquesta manera, l’originalitat d’aquesta feina s’haurà de cercar, a més de les aportacions personals que s’hagin pogut realitzar, en l’extraordinària diversitat de fonts utilitzades.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 29/11/2011

Data de publicació: 25/11/2011