El doctor Francisco José García Pérez publica el llibre «El culto a Ramón Llull en la Mallorca del siglo XVIII»

L'obra de l'investigador de l'IEHM analitza la conflictivitat entre els partidaris i els detractors del culte lul·lià 

El doctor Francisco José García Pérez, investigador de l'Institut d'Estudis Hispànics en la Modernitat (IEHM), ha publicat recentment el llibre El culto a Ramón Llull en la Mallorca del siglo XVIII. Fervor, persecución y condena.

L'obra

El llibre, publicat per l'editorial Sindéresis, estudia des d'un nou prisma l'evolució conflictiva del culte a Ramon Llull durant el segle XVIII. Analitza esdeveniments tan importants com la radicalització progressiva que es va apoderar del lul·lisme, l'enfortiment del moviment antilul·lià i la persecució despietada que es va viure a Mallorca per extirpar tot rastre de Ramon Llull. L'investigador es proposa superar dècades de discursos panegírics i visions fragmentàries, per presentar un mosaic totalment diferent del culte lul·lià, obrir el camí a noves interpretacions en la història del lul·lisme i per conèixer millor el llegat de Ramon Llull.

L'autor

Francisco José García Pérez és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears, amb el premi extraordinari de llicenciatura. Va fer un màster d'investigació en Història Moderna a la Universitat de Granada, i s'hi va doctorar en Història. Actualment té un contracte postdoctoral a l'IEHM de la UIB. Especialitzat en estudis d'Història de l'Església, els seus treballs estan centrats principalment en qüestions relacionades amb devocions populars, l'evolució i les relacions de la jerarquia eclesiàstica mallorquina, la vida religiosa femenina i la predicació sagrada a la Reial Capella dels Àustria. 

Data de publicació: 26/02/2018