El doctor Antoni Mas Forners, premi Mallorca de Creació Literària 2019

El professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts ha estat guardonat en la categoria d'Assaig per l'obra Llengua, terra, pàtria i nació 

El doctor Antoni Mas Forners, professor d'Història Medieval del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat amb el Premi Mallorca de Creació Literària 2019 en la categoria d’Assaig, que atorga el Consell de Mallorca, per l’obra Llengua, terra, pàtria i nació. L’evolució de la consciència lingüística i etnocultural entre els cristians de l’illa de Mallorca (s. XIV-XVII).

Antoni Mas Forners és autor, en solitari o amb altres autors, de devers noranta publicacions especialitzades. Gran part de la seva recerca s’ha centrat en l’estudi de la història medieval de Mallorca. De l’obra guanyadora del Premi Mallorca 2019 el jurat n’ha valorat el fet que es tracta d’una obra que reflecteix una important tasca de recerca, explicada amb rigor. Segons el veredicte, l’obra està documentada de manera exhaustiva i usa nombrosos exemples que demostren les hipòtesis plantejades i apunta que es tracta d’una aportació molt sòlida, coherent i necessària.  

Data de publicació: 07/01/2020