El doctor Antoni Gomila participa a la reunió inicial de la tercera edició de la xarxa europea Eucognition

El doctor Antoni Gomila Benejam, catedràtic de Psicologia Bàsica del Departament de Psicologia de la UIB, participa a la reunió inicial de la tercera edició de l'acció de coordinació EuCognition, una iniciativa finançada pel Setè Programa Marc de la Comissió Europea en la qual participen més de 800 investigadors en el marc de la Xarxa Europea per a la Promoció dels Sistemes Cognitius Artificials, la Interacció i la Robòtica.

El doctor Antoni Gomila és un dels nou socis (partners) d'aquesta iniciativa europea i forma part del seu consell de coordinació. Durant la segona edició de la xarxa, les funcions d’Antoni Gomila s’han centrat en la definició dels reptes als quals el camp dels sistemes cognitius s’enfronta actualment, a través de la redacció d’un document programàtic i de l'organització d’una sèrie de tallers temàtics.

La trobada, que ha tingut lloc a Viena (Àustria) els dies 23 i 24 de febrer de 2012, ha servit per posar les bases dels objectius de la tercera edició d'EuCognition, una iniciativa que es durà a terme fins a l'octubre de 2014 i amb la qual se cerca consolidar aquesta xarxa d'investigadors d'abast europeu per continuar la tasca de construcció d'una comunitat científica sobre sistemes cognitius a Europa. L'objectiu és superar la divisió acadèmica tradicional entre les disciplines que treballen en l'àmbit en la construcció de sistemes cognitius artificials autònoms, robusts i automillorables en la consecució dels seus objectius.

Més enllà de l'objectiu de consolidar la comunitat científica, la tercera edició d'EuCognition se centrarà a aconseguir mostrar que pot oferir la recerca en sistemes cognitius artificials i incrementar l'impacte d'aquesta recerca. Així, es volen bastir ponts des de la xarxa d'investigadors cap a les comunitats relacionades i altres organitzacions i xarxes, amb el punt de vista posat en l'aplicació de la recerca dels sistemes cognitius artificials en la robòtica i en altres àrees de la indústria que treballen en el desenvolupament de sistemes més intel·ligents i inspirats en sistemes naturals. A més, la Xarxa proporcionarà i donarà suport a la formació de futurs investigadors en els darrers avenços en aquest àmbit de la ciència.

Documents relacionats

            tres14 - "Rescatar la intuición"

Data de publicació: 29/02/2012