El doctor Antoni Bauzá Riera, finalista als premis internacionals Reaxys a la millor tesi doctoral

Aquest prestigiós guardó internacional reconeix la recerca dels investigadors joves en l'àmbit de la química 

El doctor Antoni Bauzá Riera, que va defensar la seva tesi doctoral a la Universitat de les Illes Balears el passat mes d'abril, ha estat seleccionat com a finalista dels prestigiosos premis Reaxys a la millor tesi doctoral. Aquest guardó és el premi internacional més important i amb més reconeixement per a joves investigadors en l'àmbit de la química.

Els quaranta-cinc finalistes, seleccionats entre centenars de propostes enviades per més de quatre-centes institucions acadèmiques d'arreu del món, tindran l'oportunitat de presentar la seva recerca en un simposi que tindrà lloc a Xangai els dies 19 i 20 d'octubre, i en el marc del qual es donaran a conèixer els guanyadors d'aquest guardó.

La tesi doctoral d'Antoni Bauzá Riera, defensada a la Universitat de les Illes Balears, s'emmarca en l'estudi de les interaccions no covalents anomenades «no convencionals», també conegudes com a interaccions σ- i π-hole. La tesi, que s'ha fet en el marc de l'activitat investigadora del grup de recerca en Química Supramolecular, l'han dirigida els doctors Antoni Frontera i David Quiñonero, del Departament de Química.

La recerca que Antoni Bauzá ha fet en el marc de la seva tesi doctoral ha obtingut diferents reconeixements, com ara el premi a la millor presentació de pòster d'un alumne de doctorat al 10th Congress on Electronic Structure: Principles and Applications (juliol de 2016) i el Premi d'Investigació per a Alumnes de Doctorat de l'empresa farmacèutica Lilly (octubre de 2016).

A més, els treballs que integren aquesta tesi doctoral han estat publicats en revistes científiques internacionals de prestigi, com ara Nature Communications, Chemistry. A European Journal, Angewandte Chemie International Edition i Environmental Science & Technology.

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 13/07/2017