El decreixement a debat en el cicle radiofònic Ona Decreixement: Decreixement i transicions socials

Es faran sis entrevistes entre els mesos de març, abril, maig i juny, que s'emetran en el programa L'Àgora de Can Alcover, d'Ona Mediterrània 

La Universitat de les Illes Balears col·labora en l'organització del cicle radiofònic Ona Decreixement: Decreixement i transicions socials, al llarg del qual es realitzaran sis entrevistes que s’emetran en el programa de ràdio L'Àgora de Can Alcover, de l'emissora Ona Mediterrània.

En les entrevistes es tractarà el decreixement, entès com un corrent de pensament i d'acció que defensa l'existència d'una crisi de civilització i que planteja la necessitat de donar-hi resposta a través d’una gran transició socioecològica a escala local i global, amb la finalitat d'ajustar l’economia i la societat als límits naturals del planeta i evitar el col·lapse civilitzador.

El cicle, que tindrà un enfocament interdisciplinari, comptarà amb presència de públic, que podrà intervenir durant les emissions, en el torn de preguntes.

Així es parlarà del decreixement des d'una perspectiva filosòfica, de les bases teòriques del decreixement; del decreixement des del punt de vista ambiental i turístic; del decreixement econòmic amb una mirada feminista; i també de les experiències de transició socioecològiques existents actualment a Mallorca. 

Aquest cicle ha estat finançat en el marc de la XIII convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global, 2016-17, de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

Dates i programació:

Lloc: aula 27 de l'edifici Sa Riera.

Horari: totes les sessions s'iniciaran a les 19.30 hores i tindran una durada de 90 minuts. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 09/03/2017

Data de publicació: 02/03/2017