El consum energètic a la UIB es redueix un 5,2 per cent durant els primers cinc mesos de l'any

Campanya Amb Sentit Comú

La comunitat universitària ha fet possible un estalvi acumulat en consum d’energia elèctrica del 5,2% des de gener fins a maig de 2012 respecte al consum de l’any anterior. Durant aquests cinc primers mesos de l’any hem deixat de consumir 273.076 kWh. A més, aquest estalvi puja al 9,5% si ens referim a les dades de consum d’energia elèctrica de 2010. Dit d’una altra manera, respecte a l’any passat, i només en cinc mesos, la UIB ha deixat d’emetre 250 tones de CO2 a l’atmosfera, el que és aproximadament equivalent a l'absorció de CO2 d'un bosc mediterrani de 5 ha (50.000 m2) durant tot un any.

Ara el repte és aconseguir, en els set mesos restants d’enguany, un estalvi fins a un 10% en el consum elèctric de la Universitat, fita que es pot assolir amb sentit comú i aplicant mesures, com ara puguin ser: utilitzar al màxim la claror del dia, i evitar quan sigui possible el consum d’energia elèctrica; apagar els llums i la pantalla de l’ordinador en sortir del despatx; en cas de tenir un control independent, apagar la climatització en acabar la jornada laboral; els divendres desendollar completament l’ordinador, les impressores i altres aparells elèctrics; a les zones comunes i a les aules, apagar els llums en sortir, entre d’altres.

Amb aquestes senzilles mesures aplicades amb sentit comú, i amb la feina del personal de consergeria, l’Oficina de Gestió Ambiental i Sostenibilitat, la Unitat Tècnica del Servei de Patrimoni, Contractació i Infraestructuras i el Servei de Manteniment, sota la direcció de l’Agenda Universitat 21, la UIB serà una universitat més sostenible.  

Documents relacionats

Data de publicació: 11/06/2012