El cicle de conferències Climatologia, Meteorologia i Oceanografia enceta el programa de divulgació científica La nostra Ciència de cada Dia

Dia: dimecres, 16 de novembre de 2011
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El cicle d’activitats de divulgació científica La nostra Ciència de cada Dia es posa en marxa un any més en el marc de la programació cultural de la Universitat de les Illes Balears, que organitza el Servei d’Activitats Culturals de la UIB, i que pretén acostar a la ciutadania diferents camps del coneixement i donar a conèixer de quina manera es pot investigar científicament el nostre entorn quotidià.

La primera activitat que s’oferirà dins aquest programa és el cicle de conferències Climatologia, Meteorologia i Oceanografia. La conferència inaugural del cicle duu per títol «Oceanografia física» i serà impartida pel doctor Damià Gomis, professor del Departament de Física de la UIB, el dimecres 16 de novembre de 2011. 

Climatologia, Meteorologia i Oceanografia

  • 16 de novembre de 2011: «Oceanografia física», a càrrec de Damià Gomis Bosch, professor del Departament de Física de la UIB. Es descriuran les diferents formes d'estudiar els moviments de la mar i el temps que s'hi produeix, en particular els treballs que es fan a la UIB.
  • 23 de novembre de 2011: «Predicció numèrica del temps a molt alta resolució», a càrrec de Climent Ramis Noguera, professor del Departament de Física de la UIB. Es parlarà dels models fisicomatemàtics de molt alta resolució que permeten estudiar els fenòmens meteorològics de petita escala.
  • 30 de novembre de 2011: «Canvi climàtic i turisme durant el segle XXI», a càrrec de Sergio Alonso Oroza, professor del Departament de Física de la UIB. Es presentaran les projeccions del clima durant el segle XXI a la Mediterrània i les seves implicacions en el turisme.

Totes les conferències es realitzaran a les 19 hores a sala d’actes de Sa Riera, són gratuïtes i estan obertes a tothom que hi estigui interessat.

Data de l'esdeveniment: 16/11/2011

Data de publicació: 15/11/2011