El Siglo de Oro es debat a la UIB en un congrés internacional

El Congrés Internacional De la Reforma a la Guerra dels Trenta Anys: Literatura, història, pensament i religió en el Siglo de Oro es farà a Sa Riera els dies 8 i 9 de febrer

Inauguració
Dia: dijous, 8 de febrer de 2018
Hora: 9 h
Lloc: sala d'acte de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

L'Institut d'Estudis Hispànics en la Modernitat de la Universitat de les Illes Balears i el Grupo de Investigación Siglo de Oro de la Universitat de Navarra organitzen el Congrés Internacional De la Reforma a la Guerra dels Trenta Anys: Literatura, història, pensament i religió en el Siglo de Oro, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer a l’edifici Sa Riera.

L'any 2017 va fer cinc-cents anys de l'inici de la Reforma protestant, en el marc de les grans reformes de l'Església catòlica durant el segle XVI. A propòsit de la commemoració d'aquesta efemèride, aquest congrés internacional vol repensar les connexions entre literatura, pensament i religió durant el Siglo de Oro, amb especial atenció al món hispànic i a les seves relacions amb el context europeu de l'època.

S'hi tractaran temes com ara les claus històriques de l'auge cultural del Segle d'Or espanyol, qüestions teològiques, filosòfiques i jurídiques en la literatura als segles XVI i XVII, les relacions entre literatura i pensament al Siglo de Oro, estudis sobre l'humanisme hispà i les seves relacions amb l'europeu, la tradició clàssica en el Renaixement i al Siglo de Oro, i la transmissió de la mística en l'espiritualitat cristiana i sefardita en el Renaixement i en la primera modernitat hispànica.

Inauguració

La doctora M. Antònia Fornés, vicerectora de Professorat de la UIB; el doctor Jesús M. Usunáriz, investigador del Grup d'Investigació Siglo de Oro de la Universitat de Navarra; i el doctor Jaume Garau, director de l'IEHM, intervindran a la inauguració.

Data de l'esdeveniment: 08/02/2018

Data de publicació: 17/01/2018