El Secretari d'Estat per a la Unió Europea visita la UIB

El senyor Juan González ha visitat la UIB, acompanyat de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors i la Delegada del Govern, per reunir-se amb el Rector i representants de la comunitat universitària 

El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, senyor Juan González, ha participat en una reunió a la Universitat de les Illes Balears amb els representats de la comunitat universitària que havien fet aportacions al dictamen Cap a l’ús sostenible dels recursos naturals en el context insular mediterrani. Aquest dictamen, que el Govern de les Illes Balears va presentar davant el Comitè Europeu de les Regions, reclama una atenció especifica de la Unió Europea a les illes mediterrànies davant l’especial vulnerabilitat socioeconòmica, ambiental i climàtica dels territoris insulars.

La reunió ha estat presidida pel Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i hi ha assistit la delegada del Govern a les Illes Balears, senyora Aina Calvo, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, senyora Rosario Sánchez. També hi eren presents el vicerector d’Investigació i Internacionalització, doctor Enrique García-Riaza; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director general de Relacions Exteriors del Govern, senyor Antoni Vicens, i el director general de Fons Europeus, senyor Félix Pablo Pindado.

En la reunió, els investigadors de la Universitat de les Illes Balears han exposat les seves aportacions al dictamen en aspectes com ara la gestió dels recursos hídrics, la biodiversitat, el sector agroalimentari, la internacionalització de la recerca, la gestió de l’energia i el turisme. També s’hi ha exposat el projecte del districte d’innovació al Nou Llevant de Palma, com a exemple de motor de l’economia basada en el coneixement. 

Data de publicació: 16/02/2021