«El Sahel: geoestratègia i realitat regional»

La Facultat de Filosofia i Lletres i la Comandància General de Balears dediquen una jornada a l’estratègia de seguretat en aquesta àrea del nord d’Àfrica

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears i la Comandància General de Balears organitzen la jornada «El Sahel: geoestratègia i realitat regional», que tindrà lloc el divendres, 31 de març, de 9.30 a 18.30 hores, a l’edifici Ramon Llull del campus universitari. 

A la presentació de les jornades hi intervindran la Secretària General de la UIB, doctora Irene Nadal; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, doctor Miquel Deyà, i el comandant general de Balears, senyor Fernando Luis Gracia. També hi seran presents els organitzadors de la jornada, la doctora Joana M. Petrus i el doctor Pere Salas. 

Programa

  • A les 9.30 h: presentació.
  • A les 10 h: conferència titulada «La seguridad del Sahel: una asignatura pendiente y prioritaria», a càrrec de Jesús A. Núñez, codirector de l'Instituto de Estudios sobre Conflictos y Acción Humanitaria.
  • A les 11 h: conferència titulada «Importancia para España del eje Canarias-estrecho-Baleares y su estrategia en África y el Mediterráneo Occidental», a càrrec de Federico Aznar Fernández-Montesinos, militar i analista principal de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics.
  • A les 12.15 h: conferència titulada «El Sahel: conflictos actuales y potenciales en la seguridad española y europea», a càrrec del coronel doctor Pedro Sánchez Herráez, analista de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics.
  • A les 13 h: debat.
  • A les 16.30 h: taula rodona titulada «El Sahel: conflicte, cooperació i futur». Amb la participació d'Enric Gonyalons, cooperant i llicenciat en Història; la doctora Joana M. Petrus, professora titular de Geografia de la UIB; Nancy Matamoros, fundadora de l’ONG Mallorca Amiga; Adriana Estrada, cooperant i membre de la Creu Roja-Espanya, i el doctor Pere Salas (moderador), professor titular d'Història de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 31/03/2023

Data de publicació: 30/03/2023