El Rector proposa a la Presidenta de les Illes Balears un pla biennal de finançament

Que la UIB es pugui mantenir com una institució pública d’ensenyament superior de la més alta qualitat en formació i recerca. Amb aquesta premissa el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, i la senyora Antònia Fullana, Gerent, han visitat avui el Consolat de la Mar, on els ha rebut en audiència la Presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

El Rector li ha presentat un document que exposa la situació de la institució universitària i ha demanat un pla biennal de finançament, 2018-2019, que en permeti la millora bàsicament en dos eixos: 

1- Assolir, en els propers dos anys, la mitjana de finançament de l’Estat espanyol en inversió a la UIB, pel que fa a la transferència nominativa per estudiant.

.

2-Cobrir el capítol 1, de personal, a través de la transferència nominativa corrent.

. 

Per això es proposa al Govern elaborar un pla de finançament amb la Conselleria d’Educació i Universitat a partir de les dades donades a les peticions bàsiques i que tingui en compte els compromisos ja contrets com ara els relatius a infraestructures, increment vegetatiu, continuació de la carrera professional del PAS, complements retributius, etc.

D’altra banda, Rector i Gerent han aprofitat l’avinentesa per demanar suport per fer efectives les inversions del programa operatiu del fons FEDER, per poder finançar inversions relatives a Administració electrònica, millora d’aules virtuals, projectes SmartUIB, adquisició d’equipament científic, adequació d’instal·lacions al IUNICS, i edifici de la biblioteca central.

Els propers dies el Rector es reunirà amb el vicepresident i amb el conseller d’Educació i Universitat i la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

Data de publicació: 26/06/2017