El Rector de la UIB presenta les seves propostes al Partit Popular

En una reunió sectorial a petició de la Universitat el PP i la UIB intercanvien propostes de cara a la propera legislatura

- El Consell de Direcció de la UIB ha exposat al partit els objectius per als propers quatre anys, i el PP ha explicat per la seva part les seves propostes.

- Huguet: «Com a Universitat estam satisfets perquè coincidim en molts objectius, i perquè no hi ha res que no ens hagin respost». 

- Bauzà: «Hem posat per davant els interessos formatius i educatius de la nostra comunitat». 

El president regional del Partit Popular, José Ramón Bauzà, ha rebut avui part de l'equip de direcció de la Universitat de les Illes Balears (UIB), encapçalada pel rector, Llorenç Huguet, a petició de la Universitat amb l'objectiu d'exposar al partit les seves propostes de cara als propers anys de govern. Després de la trobada, Huguet ha afirmat que comparteix amb el PP de Bauzà «molts objectius». «Com a Universitat estam satisfets perquè coincidim en molts objectius, i no hi ha hagut cap qüestió sobre la qual no hàgim obtingut una bona resposta, que és el que esperàvem del Govern», ha comentat Huguet. En referència als pagaments endarrerits i que s'han anat solucionant durant la present legislatura, una de les seves principals reivindicacions, Huguet ha agraït la mesura i ha sol·licitat que durant la propera legislatura es puguin seguir millorant.

Per la seva banda, el president regional del Partit Popular, José Ramón Bauzà, ha agraït «les propostes que ens ha fet el rector i el seu equip. Crec que s'ha fet una bona feina durant el seu mandat i la nostra legislatura, s'ha treballat de forma coordinada. [...] A més de la regularització dels pagaments, adquirim el compromís de treure la Universitat de les nostres illes fora, i hem de recordar que és una de les universitats amb les taxes més baixes, després congelar-les l’any passat», ha explicat.

El president ha explicat algunes de les propostes i els eixos del PP en la matèria, com el pla d'internacionalització i la retenció del talent. I ha recordat així mateix la doble titulació posada en marxa durant aquesta legislatura, «que ha estat un exemple d'èxit» i que el partit seguirà potenciant, «pel seu valor productiu, en investigació, i acadèmic».

El president ha elogiat la col·laboració entre ambdues institucions «total i franca. Sabent les dues institucions amb quines dificultats ens trobàvem, però també posant per davant els interessos formatius i educatius de la nostra Comunitat».

Propostes del PP

El PP ha traslladat a la Universitat les seves propostes de cara als propers quatre anys, que es basen en cinc eixos: transversalitat, internacionalització, transferència de coneixement, foment de l'excel·lència i retenció del talent.

El primer eix és la transversalitat, entenent que el coneixement cada vegada és més transversal i es necessiten especialistes en combinacions molt variades. En aquesta legislatura el PP haurà promogut quatre noves doble titulacions: Administració d'Empreses i Dret, Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica (fins ara), i a partir de l'aprovació d'aquest divendres al Consell de Govern, les de Turisme i Administració d'Empreses, i Turisme i Economia. El PP defensa continuar durant la propera legislatura per aquest camí, donant suport a la UIB i donant resposta a les demandes empresarials i socials.

Pel que fa a la internacionalització, una vegada que la UIB ha introduït l'anglès a les aules, s'han signat convenis amb altres universitats i s'ha produït un increment en els intercanvis, el PP aposta per continuar en aquesta línia. A l'augment de les ajudes iniciades aquesta legislatura per als desplaçaments d'estudiants, el PP proposa afegir una convocatòria addicional per donar suport al desplaçament d'estudiants en programes d'intercanvi i, a més, donar suport a l'atracció progressiva d'estudiants provinents de països extracomunitaris.

La transferència de coneixement entre la Universitat i les empreses és una altra de les propostes del PP balear que avui s'ha exposat a la reunió, considerada com una eina fonamental per incrementar la nostra competitivitat. Continuar amb el pla de treball establert al document RIS3, mantenir les ajudes a la formació de promotors tecnològics, introduir un complement retributiu lligat a la consecució de determinats nivells de transferència entre la Universitat i les empreses són tres propostes en aquest àmbit. Finalment, i en aquest mateix eix, el PP es compromet a posar en marxa projectes de R+D+I col·laborativa entre la UIB i les empreses.

Sobre el foment de l'excel·lència, la proposta del PP és mantenir el suport estructural atorgat als instituts de recerca existents. Durant la legislatura actual, a l'assoliment del campus d'excel·lència s’uneix la consecució d'instituts d'investigació, entre els quals destaca la propera incorporació la setmana que ve de l’INAGEA després de molts anys d'espera. Així, seran 7 els instituts existents a la UIB, la majoria formats aquests últims anys.

Finalment, pel que fa a la incorporació del talent, el PP proposa crear un programa innovador de retenció de talent mitjançant una convocatòria dirigida als beneficiaris dels programes Ramón y Cajal, Servet i De la Cierva, perquè puguin continuar les seves investigacions amb un nou contracte per un període avaluable i renovable d'igual durada, un cop acabat el període previst en la seva convocatòria. El PP vol que es consolidin les trajectòries investigadores de talent lligades a les Illes sota una avaluació rigorosa amb panels d'experts internacionals i amb condicions contractuals prefixades.

Personal

Pel que fa al personal administratiu de la UIB, el PP es mostra sensible a les seves peticions i espera poder atendre-les en la mateixa mesura que la resta de funcionaris de l'Administració autonòmica. Sobre el personal docent i investigador (PDI), el Partit Popular és partidari d'obrir un procés gradual d'equiparació amb el personal estatutari i al mateix temps afavorir l'augment del professorat estable.

Edifici interdepartamental i biblioteca

Finalment, el PP dóna suport a la construcció del nou edifici interdepartamental mitjançant fons FEDER, així com aposta per la construcció de l'edifici de la biblioteca central, si s'obtingués el finançament esperat. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 06/05/2015

Data de publicació: 07/05/2015