El Rector de la UIB presenta les seves propostes al PI

El PI i la UIB fan front comú per exigir una inversió per alumne en la mitjana estatal 

Els candidats del Pi al Parlament, Jaume Font i Maria Antònia Sureda s’han reunit avui amb el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i membres del Consell de Direcció. Durant la trobada s’ha analitzat la situació d’aquesta institució que a dia d’avui es troba en els darrers llocs d’inversió estatal.

Segons l’informe CyD 2014 “La universidades españolas. Una perspectiva autonómica” la Universitat de les Illes Balears es troba en els darrers llocs en inversió per comunitats autònomes. És una de les dades que contempla el document elaborat per la UIB i que avui el rector Llorenç Huguet ha traslladat al candidat del Pi al Parlament, Jaume Font.

Durant la trobada, en la qual han participat la número 2 de la llista autonòmica Maria Antònia Sureda, el professor d’Economia d’Empresa Antoni Serra; i els vicerectors d’Investigació, Jaume Carot; de Planificació, David Pons; de Professorat, Maria Antònia Fornés; de Campus, Cooperació i Universitat saludable, Toni Aguiló; i la gerent, Antònia Fullana.

Una de les demandes que la UIB ha fet als membres del Pi ha estat la d’assolir durant la propera legislatura “la mitjana de finançament de l’Estat espanyol en inversió a la UIB, que en aquests moments es troba en els 5.100 euros per alumne”. Balears en rep només 4.084. Segons Jaume Font, es tracta d’una “injustícia més, de les moltes que patim els illencs” i s’ha compromés a fer front comú amb la Universitat per revertir aquesta situació i “fer que la transferència nominativa cubreixi el capítol 1 quant a despeses de personal.”

D’altra banda, el cap de llista del Pi a la cambra autonòmica ha assegurat que “si depèn del Pi, la UIB tendrà un paper molt més important en la presa de decisions com òrgan de consulta i referència, tant en matèria cultural com científica. Volem que aquesta institució ocupi un lloc cabdal en la societat, que sigui l’eix vertebrador d’un canvi en el model econòmic basat en la indústria i la investigació”. També ha considerat important la feina que es duu a terme a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera com a tasca de formació superior a totes les Illes Balears.

Per aquest motiu, un altre dels compromisos anunciats per Font, és el d’augmentar el pressupost en investigació i implantar els estudis de Medicina a Balears: “Sense aquesta Facultat es posa en risc la continuïtat de les línies de treball de l’Institut d´Investigació Sanitària de Palma ((IdISPa) i la feina de 550 professionals. Necessitam implantar el grau de Medicina si volem optar a les acreditacions de l'Institut Carlos III i accedir a ajudes estatals. Son Espases ja disposa de les instal·lacions per impartir moltes de les matèries i el cost de cada curs, calculat en un milió d’euros, no és res comparat amb els beneficis que ens reportaria com a societat”. 

Notícia relacionada

Data de publicació: Thu Apr 30 12:39:00 CEST 2015