El Rector de la UIB presenta les seves propostes a UPyD

Javier Gómez, coordinador d’UPyD a les Balears, i Natalia Prieto, candidata d’UPyD al Parlament, s’han reunit amb el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, la vicerectora de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries, doctora  Maria Antònia Fornés, i el vicerector d'Innovació i Transferència, doctor Jordi Llabrés, a fi d'escoltar les propostes que la Universitat ha fet a tots els partits polítics de cara a les properes eleccions.

UPyD ha exposat en aquesta trobada la seva intenció d'alliberar recursos econòmics captius per les duplicitats i estructures innecessàries per dedicar-los al que realment importa: educació, sanitat i serveis socials.

Per la seva banda, la UIB ha plantejat una sèrie de peticions molt raonables que UPyD Balears s'ha compromès a assumir i defensar, especialment les relacionades amb la millora del finançament, la inversió en R+D+I, la internacionalització, la mobilitat del professorat i dels estudiants i el reforç del sistema de beques. 

En l'assumpte de la necessitat o conveniència de la implantació dels estudis de Medicina, les opinions de la formació magenta i la UIB parteixen de posicions diferents. Natalia Prieto ha recordat que «l'OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana que cada any surtin menys titulats de les facultats de Medicina. Cada any es formen al nostre país 2.600 nous metges, la qual cosa, segons el Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM), provoca que un de cada set no pugui optar a una plaça de resident (MIR)». En qualsevol cas UPyD ha expressat la seva disposició al diàleg i proposa tractar aquest tema de forma més detallada en una reunió posterior. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 06/05/2015

Data de publicació: 11/05/2015