El Rector de la UIB presenta les seves propostes a Més per Mallorca

A la trobada, amb membres del Consell de Direcció, s’han debatut les propostes que la Universitat ha fet recentment als partits polítics 

El doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, s’ha reunit amb els representants de Més per Mallorca, el senyor Biel Barceló i la doctora Margalida Capellà, candidat a la presidència del Govern i candidata número dos al Parlament de les Illes Balears, respectivament.

Aquesta trobada s’ha concertat a petició de Més per Mallorca amb l’objectiu d’intercanviar opinions sobre les propostes que la Universitat de les Illes Balears ha fet arribar recentment als partits polítics que concorren a les properes eleccions autonòmiques.

Han assistit també a la reunió membres del Consell de Direcció de la UIB: la doctora Dolors Forteza, vicerectora de Docència; la doctora Maria Antònia Fornés,  vicerectora de Professorat; el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable; el doctor Pedro Grimalt, Secretari General de la UIB; i la senyora Antònia Fullana, Gerent de la UIB.

Després que el rector ha explicat les peticions i els suggeriments que fa la Universitat per a la propera legislatura,s’han debatut en profunditat amb els vicerectors i els representants de Més per Mallorca.

Més per Mallorca ha manifestat el seu compromís d’assolir progressivament la mitjana de finançament de l’Estat espanyol en inversió a la UIB i, així mateix, de cobrir el capítol I de personal a través de la transferència nominativa corrent. Aquest compromís coincideix amb els objectius de Més per Mallorca:

  • augmentar anualment el pressupost de la CAIB destinat a educació en un 10%, incloent-hi l’ensenyament universitari;
  • augmentar progressivament fins a un 1% la inversió en R+D+I de la CAIB, que ara es troba en un 0,33%.

Biel Barceló ha manifestat que l’educació i la recerca seran una prioritat en cas de governar i, així mateix, per decidir qualsevol pacte de govern, i ha explicat que un dels objectius de Més per Mallorca és que la innovacio i el coneixement siguin un motor de les Illes Balears. Per això ha presentat al Rector i als membres del Consell de Direcció el seu projecte de crear un Districte Digital, del qual la Universitat de les Illes Balears serà un pilar fonamental. El Districte Digital seguirà l’experiència de ciutats del nostre voltant que s’estan especialitzant en activitats d’innovació i en coneixement: programes informàtics, articles biotecnològics, productes audiovisuals, disseny industrial... En aquest ecosistema urbà es facilitarà aquesta nova economia fent coincidir en un mateix espai tot allò que pot ajudar a generar coneixement: empreses amb departaments de recerca i innovació, institucions públiques balears que fan recerca, espais físics per a la creació, equips de recerca de la UIB... En aquest àmbit, el ParcBit és una excel·lent iniciativa com a incubadora i Més per Mallorca proposa estendre-la creant el Districte Digital a la zona del Polígon de Llevant amb l’edifici de GESA com a icona i aprofitant els solars buits que hi ha al voltant. Tot això només serà possible amb un augment de la inversió en recerca i innovació, que en aquests moments és la més baixa de tot l’Estat.

El Rector, els membres del Consell de Direcció i els representants de Més per Mallorca s’han compromès a mantenir canals de comunicació per desenvolupar les respectives propostes i, en qualsevol cas, a fer el que sigui possible per mantenir la UIB com a la institució pública d’ensenyament superior de més alta qualitat en formació i recerca i, a més, per garantir el reconeixement de la Universitat com a autoritat lingüística.

Notícia relacionada

Data de publicació: 23/04/2015