El Rector Llorenç Huguet assumeix la presidència semestral del G9

L'assemblea general de rectors del G9 es reuneix a la UIB

Dia: divendres, 30 de gener de 2015
Hora: 11.30 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, carretera de Valldemossa, km 7.5, Palma 

El doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, ha assumit la presidència semestral del Grup 9 d’Universitats, que ha rebut del Rector de la Universitat Pública de Navarra, doctor Julio Lafuente, durant l’assemblea general de rectors del G9 que se celebra a la Universitat de les Illes Balears.

A les 11.30 hores el Rector de la Universitat Pública de Navarra, Julio Lafuente, el Rector de la Universitat de Saragossa i president de la CRUE, doctor Manuel José López, i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, han comparegut davant els mitjans de comunicació per informar sobre el canvi de torn de la presidència i altres continguts de l’assemblea.

Durant la seva intervenció el Rector Huguet ha explicat que l’assemblea ha tractat sobre el reial decret que modifica la durada dels ensenyaments universitaris i també sobre la taxa de reposició, la que regula les places per a personal docent i investigador que es poden treure a concurs, que abans era d’un 10 per cent i ara d’un 50 per cent. Segons el doctor Huguet, tot i aquest augment, encara no es resol el problema de les universitats atès que “acaba sent una cotilla a les possibilitats de definir les plantilles”.

Quant al reial decret que modifica la durada dels estudis universitaris el doctor Huguet ha expressat el suport del G9 a la proposta del president de la CRUE d’una moratòria en la implantació d’aquesta modificació, la qual cosa permetria estudiar l’homogeneïtzació dels títols entre les diferents comunitats autònomes i entre universitats de la mateixa comunitat autònoma, evitant així la fragmentació del sistema universitari.

El Grup 9 d’Universitats el formen les universitats públiques que són úniques en la seva comunitat autònoma: Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, les Illes Balears, La Rioja, Navarra, Oviedo, el País Basc i Saragossa. 

Data de l'esdeveniment: 30/01/2015

Data de publicació: 29/01/2015