El Programa SOIB Recerca i Innovació es presenta a la UIB

La Universitat organitza una sessió informativa perquè els responsables dels grups de recerca de la UIB i d’altres organismes públics d’investigació coneguin de primera mà aquest programa, que facilitarà la incorporació de joves menors de 30 anys com a personal tècnic i de suport a la recerca 

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat la presentació del Programa SOIB Recerca i Innovació als responsables dels grups de recerca de la UIB i d’altres organismes públics d’investigació, com l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBA), el Sistema d’Observació Costanera i de Predicció de les Illes Balears (SOCIB) i el Centre Oceanogràfic de Balears de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (COB-IEO). Aquest programa, l’impulsa el Govern de les Illes Balears i té com a finalitat poder contractar joves menors de 30 anys com a investigadors, tecnòlegs, personal tècnic i altres perfils professionals en R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació), així com, si escau, personal de suport a la recerca.

Les persones que es contractin s’integraran en grups de recerca actius i hauran d’estar capacitades per dur a terme projectes de recerca per contribuir a incrementar la competitivitat de la recerca i la innovació. El programa preveu que les iniciatives d’innovació i de recerca es desenvolupin preferentment en ocupacions referides a la sanitat, la transició ecològica, l’economia verda (energies renovables, tractament d’aigües i de residus, i indústria agroalimentària), i la digitalització de serveis i ciència de dades.

El Programa SOIB Recerca i Innovació es finança amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i està destinat a executar projectes d'inversió de «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», recollits en el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea (Next Generation EU). Dels 4,7 milions d’euros assignats al Programa, la UIB pot optar a 2,3 milions, quantitat que permetria fer 70 contractacions.

L’acte ha tingut lloc el dilluns 21 de març de 2022 a la sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos. Hi han intervingut el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el director general de Model Econòmic i Ocupació, doctor Llorenç Pou, i el director general de Política Universitària i Recerca, senyor Josep Lluís Pons. També hi han assistit la directora general d’Investigació en Salut, Formació i Acreditació de l’IdISBA, doctora Asunción Sánchez; el director del SOCIB, doctor Joaquim Tintoré; el director del COB-IEO, doctor Antoni Quetglas, i la directora de l’Oficina de Suport a la Recerca de la UIB, doctora Montserrat Rodríguez. 

Data de publicació: 21/03/2022