El Parlament col·labora amb la IV Lliga de Debat de la UIB

El president del Parlament, Baltasar Picornell, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat avui matí un nou conveni de col·laboració 

L'objecte d'aquest conveni, que ja fou signat durant les tres edicions anteriors, és regular la col·laboració entre el Parlament de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears per tal que aquesta organitzi la IV convocatòria de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears.

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. Aquesta IV Lliga de Debat es desenvolupa sobre dos temes: Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació? (és el tema de la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives) i Les xarxes socials han modificat la llibertat d'expressió?, que és el tema de la IX Lliga de Debat Interuniversitari del G9, que enguany té lloc a la UIB.

Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d’aquest conveni, s’incrementarà la recíproca cooperació que ja existeix i que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

El Parlament i la UIB han mantingut des de fa molts d'anys uns estrets vincles institucionals, mostra dels quals són, entre d'altres, els convenis de cooperació educativa per a estudiants de la UIB perquè puguin col·laborar en tasques i projectes de l'Àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial del Parlament.

D'acord amb el conveni signat avui, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la fase final de la IV Lliga de Debat i el lloc on se’n proclamaran els guanyadors. També serà la seu de la final de la IX Lliga de Debat Interuniversitari del G9. La cambra autonòmica col·laborarà econòmicament amb part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que, en representació seva, hagin de formar part del jurat.

A l’acte de signatura hi han assistit, juntament amb el president, Baltasar Picornell, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, Margalida Payeras, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana M. Seguí, i la lletrada oficiala major del Parlament, Esperança Munar

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 22/02/2017