El Parlament acollirà la final de la V Lliga de Debat de la UIB el dia 23 de febrer

El president del Parlament, senyor Baltasar Picornell, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat avui matí un nou conveni de col·laboració per a la celebració de la V convocatòria de la Lliga de Debat de la UIB. Amb un total de 29 alumnes inscrits, les eliminatòries d'aquesta competició d'oratòria es faran els dies 21 i 22 de febrer a Sa Riera, i la final tindrà lloc el divendres 23 de febrer al Parlament de les Illes Balears.

D'acord amb el conveni, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la final i el lloc on es proclamaran els guanyadors. La cambra autonòmica col·laborarà econòmicament amb part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que, en representació seva, hagin de formar part del jurat.

A l’acte de signatura també hi han assistit la vicerectora d’Estudiants, Rosa Isabel Rodríguez, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí, i la lletrada oficial major del Parlament, senyora Esperança Munar.

La V Lliga de Debat Universitari es divideix en dues categories: la Lliga de Debat del G9 y la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. A la Lliga de Debat del G9 participen 22 estudiants, dividits en 6 equips (tots de Mallorca), mentre que a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives hi participen 7 alumnes, dividits en 2 equips (un de Mallorca i un de Menorca). 

La Universitat de les Illes Balears incideix en l’oratòria com a eina per liderar la comunicació, una àrea transversal fonamental per als alumnes, que han treballat destreses comunicatives i habilitats com ara la facilitat de paraula i les aptituds com a comunicadors, l’espontaneïtat i la capacitat d’improvisació, l’autocontrol de la situació per exposar en públic l’argumentació, el carisma i la utilització correcta del llenguatge no verbal, o la capacitat de síntesi, etc. Per treballar aquestes habilitats s'han impartit tallers de debat competitiu a Mallorca i Menorca, que gestiona el Servei d’Activitats Culturals

El Parlament i la UIB han mantingut des de fa molts d'anys uns estrets vincles institucionals, mostra dels quals són, entre d'altres, els convenis de cooperació educativa per a estudiants de la UIB perquè puguin col·laborar en tasques i projectes de l'àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial del Parlament.

Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d’aquest conveni, s’incrementarà la recíproca cooperació que ja existeix i que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

Notícia relacionada

 

Data de publicació: 19/02/2018